Ce aspecte pot descalifica un candidat în cadrul interviului?

Săptămâna viitoare, vineri şi sâmbătă, pe 14 şi 15 octombrie va avea loc evenimentul Angajatori de TOP. Cel mai mare târg de joburi reunește 100 de companii şi 5000 de joburi. Majoritatea companiilor oferă o remuneraţie financiară în intervalul 300-400EUR pentru programele de internship şi între 1000 – 1500 EUR, dar şi peste 1500 EUR pentru joburile dedicate profesioniştilor, cu peste 3 ani experienţă. Pe lângă remuneraţia oferită, companiile au şi o serie de beneficii extra salariale. Accesul la eveniment este gratuit în baza CV-ului Barcode care poate fi descărcat pe www.hipo.ro.
Ce întrebări ar trebui să adreseze vizitatorii companiilor la stand?

Vizitatorii evenimentului au şansa să interacționeze cu peste 300 de reprezentanţi din cadrul celor 100 de companii participante. Mulți dintre angajatori au răspuns că orice întrebare este binevenită, companiile fiind acolo să discute cu cei prezenți, despre oportunitățile de carieră deschise, oportunitățile de dezvoltare, traininguri, etc. La capitolul întrebări specifice pe care reprezentanții companiilor le așteaptă din partea celor care le vizitează standul sunt: Care este experiența minimă pe care ar trebui să o aibă cei care doresc să lucreze în cadrul companiei dvs.?, Ce aptitudini/cunoștințe sunt necesare pentru pozițiile deschise?, Care sunt așteptările companiei de la candidați și cum se pot pregăti aceștia pentru un eventual interviu? Care sunt perspectivele de dezvoltare ale acestei poziții în cadrul companiei dvs.?

Care sunt întrebările preferate de specialiștii în recrutare?

Am întrebat cele 100 de companii care sunt întrebările preferate pe care le adresează în cadrul interviurilor. Câteva dintre întrebările menţionate de companii sunt:

– Care sunt aşteptările dumneavoastră de la noi, de la job astfel încât să veniţi cu drag la muncă?

– Învaţă-mă în 3 minute ceva nou?

– De ce îţi doreşti să te alături echipei noastre?

– De ce te-am alege pe tine în acest proces de recrutare?

– Dacă ar fi să te lauzi cu ceva ce ai făcut, ce ne-ai povesti?

– Ce te face un candidat mai bun decât ceilalalți şi ce ai aduce nou?

5000 de oportunități de carieră.

Ediția această oferta companiilor cuprinde 5000 de joburi, oportunităţi de carieră adresate atât profesioniştilor cu nivel mediu si senior de activitate, dar și persoanelor entry-level. Cei care sunt la început de carieră pot lua în considerare aplicarea la programe de internship și trainee. Din statisticile noastre, la această ediție, studenții şi proaspăt absolvenții care doresc să se implice într-un program de internship pot aplica la peste 450 de poziții. 53% dintre companii ne-au confirmat că au deschise astfel de oportunități de carieră, iar 49% dintre respondenții din partea companiilor au spus ca vor să recruteze între 5-10 interni.

Cum poţi aplica la joburile deschise în cadrul târgului de joburi Angajatori de TOP? Pentru a aplica la poziţiile deschise, le recomandăm vizitatorilor să se înscrie la eveniment folosind butonul de înscriere accesibil la secțiunea dedicată evenimentului, pe www.hipo.ro. Prezența în cele două zile Angajatori de TOP este gratuită, în baza CV-ul Barcode pe care îl pot accesa din contul personal, de pe www.hipo.ro.

31 de workshopuri şi conferinţe cu participare gratuită!

Pe lângă cele 5000 de oportunităţi de carieră, evenimentul Angajatori de TOP le oferă vizitatorilor oportunitatea să participe la o serie de workshopuri şi conferinţe. Ediția aceasta a evenimentului conține peste 30 de SkillShop-uri și sesiuni TechTalks utile pentru dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor, dezvoltarea carierei şi sesiuni adresate celor pasionaţi de tehnologie. Pe lângă interacţiunea cu companiile renumite din domeniul tehnic, va avea loc si un Tech Corner, unde vizitatorii vor putea experimenta ultimele noutăţi în materie de gadgeturi şi roboţei. Participarea la workshopuri şi conferinţe este gratuită, iar cei interesaţi pot afla mai multe detalii aici: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti/conferinte_seminarii

Ce spun angajatorii despre prezența lor la Angajatori de TOP?

„Echipa Kaufland a devenit un partener cu tradiţie al târgului de joburi “Angajatori de TOP” deoarece acesta reprezintă o ocazie bună pentru noi să interacţionăm cu candidaţii care urmăresc o oportunitate de carieră în cadrul companiei noastre. La fiecare ediţie vrem să surprindem prin diversitatea joburilor şi programelor de dezvoltare deschise, astfel încât orice candidat care va interacţiona cu colegii noştri să cunoască atributele unui Angajator de TOP care investeşte în mod activ în formarea angajaţilor săi, printr-o serie de instrumente recunoscute inclusiv prin certificările primite la nivel internaţional de la institute de specialitate” – Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland România.

„Phi Partners devine din ce în ce mai interesat să-şi stabilizeze şi să crească Delivery Center-ul din Bucureşti prin aducerea de noi tehnologii şi produse dedicate celor mai mari bănci de investiţii din lume. Recrutăm activ Software Developers cu C++, Quality Assurance Engineers, Business Analyst uneori chiar şi Project Manageri care să completeze cerinţele actuale ale clienţilor noştri. Experienţa cerută poate fi de minim 6 luni şi poate urca până la 10+ ani” – Ana Marin, HR Manager, Phi Partners.

„Allianz Worldwide Partners România (AWP România S.A.) continuă să îşi mărească echipa din Bucureşti. Posturile disponibile în acest moment presupun asistenţă pentru clienţi din diferite ţări precum: Italia, Germania, Elveţia, Austria şi Irlanda. În cadrul ediţiei de toamnă a târgului “Angajatori de TOP” vom veni cu 20 de posturi disponibile pentru candidaţii vorbitori de Italiană, Germană, Engleză şi Franceză care doresc să lucreze într-un mediu internaţional. Avem posturi atât la nivel de entry-level cât şi middle sau senior level pe partea de call center dar şi pe back-office” – Alina Paraschiv, HR Business Partners, Allianz Worldwide Partners România.

Accesul la eveniment este gratuit în baza înscrierii pe www.hipo.ro şi va fi permis vineri, 14 octombrie, în intervalul 10.00-18.00 şi sâmbătă, 15 octombrie, în intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *