IM World 2016: polul tehnologiilor cloud

Participantii au apreciat modalitatea inedita de instruire Cloud Learning, precum si varietatea si calitatea cursurilor propuse
IM World 2016: polul tehnologiilor cloud
SIVECO a participat si anul acesta la IM World, cel mai mare eveniment de tehnologie din Romania, in perioada 5-6 octombrie, la Romexpo, pe scena Enterprise Solutions, cu serviciul de instruire a angajatilor Cloud Learning.

Cu aceasta ocazie, Viorel Jigman, Director in departamentul de eLearning SIVECO a prezentat provocarile cu care se confrunta companiile pe zona de inductie, instruire si motivare a angajatilor si avantajele instruirii de tipul „blended learning”. El a dat exemple concrete care arata modul in care instruirea mixta, cuprinzand cursuri on-line urmate de cursuri in sala, faciliteaza transferul rapid de cunostinte si perfectionarea angajatilor intr-un timp scurt, conducand la o reducere semnificativa a costurilor fata de instruirea traditionala.

In abonamentele la serviciul Cloud Learning sunt incluse o serie de cursuri de interes cum ar fi: Prevenirea si Stingerea Incendiilor, Sanatate si securitate in munca, Managementul Timpului, Notiuni introductive de marketing, Lucrul eficient in echipa, Negociere, Securitate IT, HR – Recrutare si selectie.

Cu Cloud Learning, cursantul poate invata online in ritmul propriu, poate sa-si evalueze nivelul de cunostinte acumulat cu ajutorul testelor, iar in sala, impreuna cu trainerul, poate aprofunda elementele complexe cu ajutorul studiilor de caz si a scenariilor de tip role-play.

Prezentarea a fost interactiva, cei prezenti in sala avand posibilitatea sa afle detalii despre aspectele care ii interesau cel mai mult. De altfel, cele mai interesante intrebari au fost chiar premiate.

Iata cateva dintre intrebarile cele mai frecvente puse de participanti si respectiv raspunsurile oferite de Viorel Jigman:

Cat de important este un curs de inductie pentru angajati si cum poate fi adaptat la cultura organizationala?

Faza de inductie a noului angajat la locul de munca are o importanta deosebita pe termen lung asupra ambelor parti. Pe de o parte compania trebuie sa transmita corect si coerent, valorile, strategia si scopul organizatiei, dar si rolul noului angajat in cadrul companiei. Pentru companiile cu un flux semnificativ de personal, costurile anuale cu inductia pot fi foarte mari si nu de putine ori, aceste organizatii cauta solutii alternative. De asemenea, pe termen lung angajatul, daca nu se identifica cu respectiva cultura a organizatiei, poate fi demotivat si nu va performa in cadrul ei.

Ce suport este necesar sa ofere organizatia ce doreste sa foloseasca o abordare de tip blended learning?

Succesul oricarui proiect ce presupune o schimbare in organizatie necesita implicarea activa a organizatiei si este de dorit sa existe o persoana dedicata. Beneficiile in acest caz, in comparatie cu instruirea traditionala, sunt vizibile prin cresterea impactului instruirii si al reducerii costurilor suportate de organizatie pe zona de instruire a angajatilor.

Cum se face delimitarea intre elementele incluse in cursul on-line si cursul la sala?

Fiecare curs la sala este atent pregatit impreuna cu un trainer specializat si reprezinta o continuare a cursului din platforma Cloud Learning. Cursul on-line cuprinde un nivel de cunostinte de baza pe care cursantul urmeaza sa le acumuleze pe un anumit subiect. Astfel, in cadrul cursului la sala, se poate pune accentul pe zona de intrebari si raspunsuri, studii de caz si aplicarea practica a notiunilor din curs.

Pentru mai multe informatii despre platforma AeL sau pentru a intra in legatura cu un consultant AeL, va rugam sa ne scrieti la adresa AeL.Cloud@siveco.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *