Cum să treci peste starea de depresie?

Cu toții am auzit de acest termen, din ce în ce mai folosit în zilele noastre, dar care este adevaratul lui sens?
Psihologie Cuantica – Cabinet de psihoterapie Bucuresti
Psihologie Cuantica – Cabinet de psihoterapie Bucuresti
…Starea de a te simți trist; o tulburare psihică marcată de tristețe, lipsa de activitate, sentimente de descurajare, un grad scăzut de vitalitate și activitate funcțională
Dicționarul Webster

Cu toții am auzit de acest termen , din ce în ce mai folosit în zilele noastre, dar care este adevaratul lui sens? Conform dicționarului Webster, definiția depresiei este: „…Starea de a te simți trist; o tulburare psihică marcată de tristețe, lipsa de activitate, sentimente de descurajare, un grad scăzut de vitalitate și activitate funcțională”.

Depresia are mai multe simptome în funcție de planul afectat:

– fizic sau portretul celui care suferă arată așa : este încruntat, stă cocoșat și abătut, nu privește oamenii direct în ochi.

– din punct de vedere biologic: se modifică somnul, apar stările de oboseala.

– pe plan psihologic apar anxietățile, lipsa de voință și de energie, amânarea deciziilor importante.

– în interacțiunea socială persoana se retrage și îi este afectată capacitatea de lucru.

Vestea bună ca exită multe varinte prin care aceste simptome se pot rezolva. În primul se recomandă consulatarea unui psihoterapeut care are scopul de a înțelege comportamentul pacientului și să-l ajute pentru a reduce și a înlătura stările de depresie și de anxietate.

Terapeutul trebuie să aibă în vedere pacientul și realitatea situațională a acestuia și să-l ajute să deblocheze percepțiile greșite despre el și despre viața.

Psihoterapia depresiei presupune existența unei persoane calificate care să ghideze pacientul, ajutându-l să-și găsească suportul cu rol pozitiv și să-și dezvolte comportamentul de adaptare (care este incompatibil cu statul său depresiv).

Cabinetul Psihologie Cuantica din Bucuresti oferă servicii de psihoterapie și dezvoltare personală care te pot ajuta să treci peste stările de tristețe și să fii iarăși fericit și încrezător în forțele tale! Detalii la telefon 0773 711 746 sau la secțiunea dedicată http://www.psihologiecuantica.ro/servicii/consiliere-psihologica-si-psihoterapie-individuala-pentru-adulti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *