Toyota România a încheiat parteneriate pentru susținerea performanțelor sportive și asigurarea mobilității cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Național Paralimpic România

Toyota România a încheiat două parteneriate cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Comitetul Național Paralimpic România (CNPR) în vederea cooperării cu scopul de a susține performanțele sportive și de a asigura mobilitate. Anunțul vine în continuarea parteneriatelor globale, semnate cu Comitetul Internațional Olimpic și Comitetul Internațional Paralimpic, prin care Toyota devine, pentru ambele organizații, partener oficial exclusiv la categoria mobilitate. Aceste parteneriate includ atât vehicule cât și servicii și soluții de mobilitate.

Parteneriatul cu COSR sprijină obiectivele Agendei Olimpice 2020 și directivele strategice pentru viitor ale Mișcării Olimpice, sustenabilitatea reprezentând unul dintre cei trei piloni esențiali ai acesteia. În același timp, parteneriatul cu CNPR oferă șansa de a contribui la o lume mai bună cu șanse egale și oportunități pentru toți, având ca obiective promovarea incluziunii sociale pentru paralimpici și a dezvoltării sportului pentru aceștia.

„Ambele parteneriate reprezintă un angajament solid atât pentru noi, cât și pentru cei de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Național Paralimpic România, mai ales că împărtășim aceleași valori. Sustenabilitatea reprezintă pentru noi unul dintre pilonii cheie în activitatea pe care o desfășurăm în fiecare zi. Parteneriatul cu COSR vine ca o confirmare a dorinței noastre de a susține o mobilitate mai sigură și mai eficientă, în timp ce parteneriatul cu CNPR ne oferă posibilitatea de a depăși barierele sociale și discriminarea și oferă șansa paralimpicilor de a face performanță și de a inspira o lume întreagă. Asttfel, mașinile noastre oferă tuturor oportunitatea de a avea o mobilitate mai bună.”, a declarat Edit Corcoman-Târcolea, General Manager Toyota România. „Toyota este liderul segmentului de mașini ecologice din România și din întreaga lume, așa că suntem siguri că această colaborare va atinge obiectivele la cel mai înalt nivel.”

„Începând cu 2017, Toyota este partener TOP al CIO până în 2024, parteneriat în care sunt cuprinse și toate CNO-urile. După cum știți, Toyota este lider în domeniul auto și  oferă lumii soluții de mobilitate durabilă prin tehnologia hibrid, combinând eficient motoarele pe benzină cu motorul electric, într-o competiție pe care o regăsești și la JO acolo unde sunt cei mai buni dintre cei buni. Asocierea cu mișcarea Olimpică reprezintă cel mai important vector de imagine bazat pe performanță, popularitate și prestigiu.”, a declarat Mihai Covaliu, Președinte COSR.

“Protocolul încheiat cu Toyota România face parte dintr-un proiect la nivel mondial, cu toate

Comitetele Internaționale Paralimpice, până în anul 2024. În cadrul acestui parteneriat global punem accent pe mobilitate și adaptabilitate, lucru foarte important pentru sportivii cu dizabilități. Sperăm ca Toyota International să devină lider în fabricarea mașinilor adaptate și alte soluții de mobilitate. Noi vă

mulțumim pentru această oportunitate și sperăm să concretizam această colaborare care ar aduce beneficii pentru ambele părți.”, a afirmat Sally Wood Lamont, Președinte CNPR.

În calitate de Partener Paralimpic Global în categoria mobilitate, acoperind vehicule, servicii și soluții de mobilitate, Toyota are ca parteneri IPC, Comitetele de Organizare ale Jocurilor viitoare de la Tokyo din 2020 și – pentru prima dată într-un parteneriat IPC – toate Comitetele Paralimpice Naționale din 2017.

Acordul global acoperă toate brandurile Toyota relevante din cadrul categoriei, inclusiv Toyota și Lexus. În acest moment, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a achiziționat de la Toyota România 2 unități Toyota RAV4 Hybrid, o unitate Toyota Hilux și o unitate Toyota ProAce.

Despre Toyota România:

Toyota România a fost înființată în anul 2000, ca parte integrantă a companiei multinaționale Inchcape plc, unul dintre cei mai mari și mai puternici distribuitori de automobile din întreaga lume. Compania deține importul și distribuția automobilelor mărcilor Toyota și Lexus în România. Toate cele 22 de locații sunt realizate conform standardelor europene Toyota de tip 3S (showroom, service și piese de schimb în același loc).

Toyota România este lider al pieței de automobile eco (hibride, hibride plug-in şi electrice) din România, având o cotă de piață în segment de 88%.

Despre COSR:

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este o asociație de interes național, care sprijină sportul de înaltă performanță și are obligația de a alcătui Echipa României care participă la Jocurile Olimpice. Aparținând mișcării olimpice, COSR se organizează și funcționează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice și legislației române în vigoare.

Despre CNPR:

Comitetul Naţional Paralimpic este dedicat promovării şi progresului sportului paralimpic din România. Încurajăm tinerii cu dizabilități de a practica un sport, precum și popularizăm sportul paralimpic ca provocare, motivație și mod de integrare socială și creăm o echipă paralimpică prin intermediul căreia România se poate mândri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *