Lenovo propune o realitate mai captivantă prin intermediul noilor dispozitive portabile, PC-uri și soluții pentru acasă prezentate la CES 2018

Dispozitivele remodelează viitorul cu ajutorul AI/AR/VR, al tehnologiilor inteligente și al parteneriatelor puternice

București, 9 ianuarie 2018 – Lenovo lansează astăzi, în cadrul CES 2018, o serie de dispozitive inteligente care exprimă viziunea companiei privind inovația în tehnologie în 2018. De la dispozitive portabile la PC-uri și soluții pentru acasă, noul portofoliu de produse face realitatea mai captivantă.

Experiența realității virtuale (VR) este îmbunătățită datorită unei noi abordări în ceea ce privește consumul și crearea de conținut VR. Lenovo Mirage™ Solo și casca Daydream™ oferă una dintre cele mai simple metode de a explora universul VR disponibile în acest moment. Casca aduce un conținut VR captivant la îndemâna consumatorilor, având un design complet autonom și simplu de utilizat. Camera Lenovo Mirage utilizată împreună cu Daydream captează momente memorabile care pot fi retrăite oricând prin redare 3D cu ajutorul căștii. De asemenea, profesioniștii își pot transforma activitatea cu ajutorul realității augmentate (AR) utilizând ochelarii inteligenți Lenovo C220. Acest dispozitiv monocular, cu o greutate mică și hands-free, pune în valoare capacitatea smartphone-ului de a optimiza sarcinile de serviciu, sesiunile de învățare și multe altele.

Acasă, Lenovo Smart Display cu Google Assistant™ preinstalat oferă o experiență tehnologică personalizată, confortabilă și ușor de împărtășit. Și laptopurile Lenovo primesc mai multă putere. Dispozitivul detașabil 2-în-1 Miix 630 oferă mobilitatea unui smartphone cu capabilități LTE1 și până la 20 de ore de redare video locală2, precum și performanța și productivitatea caracteristice unui PC cu Windows® 10 S. De asemenea, seria ThinkPad ridică ștacheta cu noua gamă X1 reproiectată și inovații centrate pe nevoile clienților pentru seriile X, T și L. În același timp, utilizatorii au acces la un mod mai facil de a transfera fișiere și setări de pe un dispozitiv pe altul, de a identifica rețele Wi-Fi sigure, de a face diagnoza și a obține suport pentru PC-urile lor – toate acestea prin intermediul unei singure aplicații: Lenovo Vantage, disponibilă pe PC-urile Lenovo cu Windows 10.

Fie că este vorba de capabilități virtuale, augmentate sau mai inteligente, realitatea nu a fost niciodată atât de captivantă.

Colaborare cu potențial maxim: noile Moto Mods și o competiție pentru dezvoltatori împreună cu Indiegogo

Motorola completează ecosistemul Moto Mods cu două module noi realizate de dezvoltatori. Vital Moto Mod integrează o tehnologie avansată bazată pe senzori, care le permite utilizatorilor să își măsoare cu ușurință cele cinci semne vitale cu ajutorul unui singur dispozitiv compact de dimensiunea unui Moto Mod. Telefoanele din seria Moto Z pot fi utilizate pentru a măsura cele cinci semne vitale: ritmul cardiac, rata respirației, oxigenul din sânge, temperatura corpului și, pentru prima dată, tensiunea sistolică și diastolică măsurată cu acuratețe din deget.

Livermorium Slider Keyboard Moto Mod este unul dintre câștigătorii marelui premiu oferit în cadrul concursului „Transformă smartphone-ul” organizat în 2017 împreună cu Indiegogo. Acesta oferă o tastatură completă QWERTY glisantă, care permite înclinarea ecranului telefonului Moto Z până la 60 de grade, pentru a îndeplini cerințele de tastare pe care nu le îndeplinește ecranul cu touch. În plus, pentru dezvoltatorii inspirați de platforma Moto Mods, Motorola și Indiegogo relansează provocarea „Transformă Smartphone-ul”, oferindu-le acestora oportunitatea de aduce pe piață idei revoluționare.

Mai bine împreună: Lenovo Mirage Solo cu setul Daydream și Lenovo Mirage Camera

Experiența VR este trăită diferit datorită noilor căști autonome Mirage Solo și camerei Mirage VR180 de la Lenovo, care le permit pasionaților de VR să consume și să creeze conținut într-o manieră incredibil de ușoară.

Utilizatorii pot uita de cabluri, PC-uri sau telefoane pentru a profita de confortul și simplitatea primelor căști Daydream autonome. Mai mult, Lenovo oferă posibilitatea de a fi printre primii utilizatori care se lasă captivați de tehnologia de detectare a mișcării WorldSense™ disponibilă în platforma de realitate virtuală Google Daydream. WorldSense permite mișcări naturale precum eschiva sau aplecarea și pune la dispoziție o bibliotecă extinsă de conținut captivant care sfidează realitatea. Bazată pe platforma Qualcomm® Snapdragon™ 835 VR, Lenovo Mirage Solo oferă experiențe imersive de înaltă calitate, iar jocurile devin chiar mai apropiate de viață cu controlerul wireless Daydream – bâte de baseball, volane sau orice alt obiect virtual din aplicațiile favorite.

Utilizatorii își pot crea propriul conținut VR și retrăi ulterior experiența momentelor unice cu noua cameră Lenovo Mirage compatibilă cu Daydream. Această cameră de mici dimensiuni și ușor de utilizat simplifică tehnologia necesară pentru a capta imagini și videoclipuri 3D cu cameră duală de 13 MP de tip fisheye și câmp vizual de 180 x 180°. Lenovo construiește instrumentele prin care conținutul VR devine accesibil, distractiv și ușor de creat de către utilizatori. Imaginile și videoclipurile realizate cu Lenovo Mirage pot fi încărcate în contul personal Google Photos™ și YouTube™ pentru a fi vizualizate și partajate și pot fi urmărite prin intermediul unui browser standard pe setul Daydream cu ajutorul Mirage Solo sau cu orice alt dispozitiv de VR cunoscut. Camera este dotată cu platforma Qualcomm Connected Camera® care integrează o serie de camere duale de înaltă calitate, WiFi și cu un modem X9 LTE în versiunea LTE.

Noua soluție Glass C220 îmbină învățarea cu ajutorul inteligenței artificiale și realitatea augmentată

Noul sistem Lenovo New Glass C220 constă într-o unitate de ochelari și o unitate portabilă și funcționează prin recunoașterea și identificarea obiectelor reale cu ajutorul tehnologiilor AI. Unitatea de ochelari, care cântărește doar 60 de grame, este compatibilă cu sistemul de operare Android. Conținutul AR va fi redat la nivelul unui singur ochi, păstrându-l pe celălalt atent la lumea reală. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația LNV (AH Cloud) pe smartphone și apoi să conecteze unitatea portabilă la telefon. Lenovo New Glass C220 poate fi utilizat în diverse scenarii de lucru și de învățare, de la colectarea de informații din câmpul vizual, la oferirea de îndrumări pas cu pas și instrucțiuni de reparare, identificarea echipamentelor nefuncționale și a soluțiilor la diferite probleme alături de un coleg aflat la distanță, toate acestea printr-o experiență hands-free. Noua soluție este un terminal AR portabil echipat cu funcții anti-zgomot, module customizate și multe altele.

Lenovo NBD AH Cloud 2.0 este o platformă enterprise tip SaaS bazată pe AR, AI și tehnologie big data. Aceasta contribuie la creșterea productivității echipelor de teren și este dezvoltată pe baza conceptului de Augmented Human, astfel că este o soluție ideală pentru domenii ca mentenanță industrială la distanță, comandă și coordonare inteligente, diagnoză 3D, turism inteligent și multe altele. Sistemul de video-comunicații se bazează pe tehnologia Kepler și include rute video bidirecționale. Sistemul de management al sarcinilor se bazează pe tehnologie de titan, iar utilizatorii pot construi și edita proiecte fără abilități de programare. Sistemul de detectare inteligentă, construit pe baza tehnologiei Martin, permite detectarea simultană și în timp real a mai multor tipuri de obiecte, cu condiția de a fi antrenat folosind imagini.

Un mod mai inteligent de a începe și încheia ziua cu Smart Display de la Lenovo

Lenovo Smart Display prevăzut cu Google Assistant este un ecran care oferă o experiență de utilizare a tehnologiei acasă mai confortabilă, intuitivă și ușor de partajat. Ecranul poate fi transformat într-un centru de comandă pentru toate dispozitivele smart home, de la iluminat la încălzire și altele, toate controlate prin comenzi vocale sau tactile. Google Assistant poate fi utilizat pentru a arăta rute pe Google Maps™, pentru a urmări videoclipuri pe YouTube™, pentru a efectua apeluri video cu ajutorul Google Duo™, pentru a asculta muzică și multe altele. Lenovo Smart Display este disponibil în variante de 8 sau 10 inchi și este dezvoltat pe platforma Qualcomm® Home Hub.

Un PC activ și conectat în orice moment

Lenovo ridică standardele pentru PC-uri mobile cu noul Miix 630. Acest dispozitiv detașabil 2-în-1 sfidează așteptările privind performanțele unui laptop. Dispozitivul oferă flexibilitatea și productivitatea unui laptop cu Windows 10 S, îmbinate cu mobilitatea oferită de un smartphone conectat în permanență.1 Utilizatorii pot conta pe o conexiune rapidă 4G LTE2 în locul Wi-Fi, cu o capacitate de redare de până la 20 de ore de conținut video local.2 Conceput pe baza platformei Qualcomm Snapdragon 835 mobile, dispozitivul Miix 630 este un partener mobil ușor cu o grosime de 15,6 mm și o greutate de doar 1,33 kg. Datorită Windows 10 S, dispozitivul este echipat cu Cortana®, ceea ce permite activarea vocală a asistentului digital și utilizarea funcției biometrice de recunoaștere facială Windows Hello™ pentru o conectare mai sigură și mai simplă.

Gama ThinkPad: dispozitive mai inteligente și mai rapide  

Brandul ThinkPad continuă să redefinească standardele în materie de laptopuri de business. Noua familie X1 aduce inovații la nivelul ecranului, al funcției de confidențialitate și al conectivității pentru a răspunde unui mediu profesional în continuă schimbare. Tableta X1 primește un design nou de 13 inchi cu un ecran 3K și opțiunea de conectivitate globală LTE-A. Dispozitivele X1 Carbon și X1 Yoga sunt echipate cu Amazon Alexa și un ecran de calitate superioară cu suport Dolby Vision HDR3 pentru o experiență de vizualizare incredibilă. La acestea se adaugă capacul glisant ThinkShutter pentru securitatea camerei – nu mai este nevoie de banda adezivă pentru a acoperi camera laptopului. X1 Carbon, cel mai ușor laptop de 14” din lume, este acum disponibil și în versiuni cu ecran tactil și baterie cu o durată de viață de până la 15 ore.

Și dispozitivele ThinkPad X280, X380 Yoga, T480, T480s, T580, L380, L380 Yoga, L480, L580 au parte de îmbunătățiri. În mod special, laptopul X280, preferat de cei aflați mereu în mișcare, are greutatea redusă la doar 1,16 kg, în timp ce T480 rescrie standardul profesional cu o nouă funcție de andocare laterală, cameră cu infraroșu, conectivitate globală LTE-A și o durată de funcționare a bateriei incredibilă de 274 de ore. ThinkPad T480s combină performanța cu cel mai înalt standard de greutate, în vreme ce T580 oferă o memorie mai rapidă, stocare duală și o nouă funcție de andocare pentru o performanță fără compromis.

Pentru o suprafață de vizionare mai mare, noul Lenovo Thunderbolt™ 3 Graphics Dock permite conectarea a până la trei ecrane 4K cu anumite PC-uri Lenovo5, oferind simultan o imagine panoramică, o performanță mai mare grație plăcilor grafice dedicate și posibilitatea de încărcare a PC-ului. Conectarea unui IdeaPad™ 720S la căștile Lenovo Explorer pentru Windows Mixed Reality6 cu ajutorul stației grafice oferă o experiență captivantă, care permite utilizatorilor să intre în lumea jocurilor VR, să realizeze tururi holografice în întreaga lume și multe altele.

Prețuri și disponibilitate

Vizitați http://news.lenovo.com/CES2018 pentru informații despre prețurile și disponibilitatea produselor.

Bloguri Lenovo pentru mai multe informații

Lenovo Mirage Solo cu Daydream: http://blog.lenovo.com/en/blog/cut-the-cables-and-immerse-yourself-in-virtual-reality-like-never-before-wi

Lenovo Mirage Camera cu Daydream: http://blog.lenovo.com/en/blog/the-lenovo-mirage-camera-with-daydream-allows-everyone-to-share-their-own-v

Lenovo Smart Display: http://blog.lenovo.com/en/blog/seeing-is-believing-on-the-new-lenovo-smart-display-with-the-google-assista

Lenovo Miix 630: http://blog.lenovo.com/en/blog/always-on-and-always-connected-meet-the-new-lenovo-miix-630-2-in-1-detachab

Familia ThinkPad X1: http://blog.lenovo.com/en/blog/eye-popping-laptops-from-lenovos-latest-thinkpad-x1-series

Seriile ThinkPad X, T, L: http://blog.lenovo.com/en/blog/lenovo-introduces-its-most-complete-thinkpad-portfolio-with-2018-lineup

1 Presupune un abonament de date mobile comercializat separat care poate varia în funcție de locație. Se aplică termeni, condiții și/sau tarife suplimentare. Vitezele de conectare vor varia în funcție de locație, mediu, condițiile rețelei și alți factori.

2 O funcție de până la 20 de ore de redare a conținutului video local presupune utilizarea unei unități configurate cu Qualcomm Snapdragon 835 SoC, 4gb RAM și stocare 128gb UFS. Durata bateriei a fost testată utilizând continuu funcția de redare a conținutului video FHD, la o rezoluție de 1080p (1920×1080), luminozitate de 150 nits, nivel al sistemului audio de 17%, nivel al player-ului audio la 100%, redare pe întreg ecranul din soluție de stocare locală, căști atașate, funcția wireless activată, dar neconectată. Toate afirmațiile privind durata bateriei sunt aproximative. Performanța reală a bateriei variază și depinde de numeroși factori inclusiv configurația produsului și modul de utilizare, software, condițiile de operare, utilizarea funcției wireless, setările de gestionare a energiei, luminozitatea ecranului și alți factori. Capacitatea maximă a bateriei va scădea în mod natural în timp și prin utilizare.

3 Dolby Vision va fi activat printr-o actualizare ulterioară de software.

4 Măsurat în baza BAPCo MobileMark 2014.

5 Lenovo Thunderbolt 3 Graphics Dock este compatibil cu dispozitivul IdeaPad 720S de 13 inci cu procesor Intel Core i de a 8-a generație.

6 IdeaPad 720S și setul captivant Lenovo Explorer pentru Windows Mixed Reality sunt comercializate separat.

LENOVO, LENOVO MIRAGE și IDEAPAD sunt mărci comerciale care aparțin Lenovo. Qualcomm și Snapdragon sunt mărci comerciale care aparțin Qualcomm Incorporated, companie înregistrată în Statele Unite și în alte țări. WINDOWS și CORTANA sunt mărci comerciale care aparțin Microsoft Corporation. GOOGLE, DAYDREAM, WORLDSENSE, GOOGLE MAPS, GOOGLE PHOTOS, GOOGLE ASSISTANT, GOOGLE DUO și YOUTUBE sunt mărci comerciale care aparțin Google, Inc. CES este o marcă comercială care aparține Consumer Technology Association.  THUNDERBOLT este o marcă comercială care aparține Intel Corporation în Statele Unite și/sau în alte țări. Celelalte mărci comerciale menționate aparțin proprietarilor lor respectivi. ©2018, Lenovo Group Limited.

Qualcomm Snapdragon, Qualcomm Connected Camera Platform și Qualcomm Home Hub Platform sunt produse realizate de Qualcomm Technologies, Inc. și/sau subsidiarele sale.

WINDOWS, WINDOWS HELLO și CORTANA sunt mărci înregistrate care aparțin Microsoft Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *