NETGEAR extinde portofoliul de switchuri 5-speed Multi-Gigabit, lansând modelele de 12 şi 24 porturi

Switch-urile NETGEAR Smart Managed Plus conectează toate dispozitivele din rețeaua dvs. la cele mai rapide viteze Gigabit posibile, peste existentă, fără impact asupra performanței

Bucureşti, România, Ianuarie 2018  — NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), lider în furnizarea echipamentelor de rețea care stau astăzi la baza caselor inteligente și a infrastructurii de comunicații a companiilor mici și mijlocii, își extinde familia de switch-uri 5-speed Multi-Gigabit lansate pe parcursul trimestrului anterior, în premieră la nivelul industriei.

Noile switch-uri NETGEAR 5-Speed funcționează la 100Mbps, 1Gbps, 2.5Gbps, 5Gbps sau 10Gbps. Printr-o interfață intuitivă, switch-urile Multi-Gigabit asigură o conectivitate simplă, fiabilă și accesibilă, cu control granular al lățimii de bandă și monitorizarea traficului pentru fiecare port, fără a fi nevoie să instalați noi cabluri costisitoare pentru a depăși barierele de viteză. Cele cinci viteze disponibile pentru fiecare port Ethernet fac din aceste echipamente cele mai flexibile și accesibile switch-uri 10 Gigabit/Multi-Gigabit de pe piață.

  • XS512EM 12-Port 10-Gigabit/Multi-Gigabit Ethernet Smart Managed Plus Switch cu 2 porturi SFP+, desktop și Rackmount — MSRP 899,99 USD
  • XS724EM 24-Port 10-Gigabit/Multi-Gigabit Ethernet Smart Managed Plus Switch cu 2 porturi SFP+, Rackmount —MSRP 1.699,99 USD

Dispozitivele moderne de rețea, cum ar fi cardurile de rețea, PC-urile de jocuri, PC-urile desktop, serverele, echipamentele de stocare NAS și punctele de acces wireless AC Wave 2 oferă acum conectivitate de 2,5 Gigabit sau 5 Gigabit. Alte switch-uri 10 Gigabit oferă o conectivitate standard de 1 Gigabit pentru orice dispozitiv care necesită mai puțin de 10 Gbps, însă switch-urile NETGEAR Multi-Gigabit oferă opțiuni suplimentare pentru 2,5 și 5 Gbps. Astfel, companiile pot combina vitezele rețelelor Ethernet existente deja, cum ar fi 100 Mbps sau 1 Gbps, cu 10 Gbps și mai nou cu 2,5 și 5 Gbps, oferind dispozitivelor de a rula individual la cele mai mari viteze la care sunt capabile să funcționeze. NETGEAR a proiectat aceste switch-uri pentru a fi plug-and-play, făcându-le capabile să pună în valoare cu ușurință întregul potențial de performanță și acoperire oferit de cele mai recente dispozitive de mare viteză.

Fiecare dintre porturile Ethernet inteligente ale switch-urilor, detectează automat viteza solicitată de dispozitivul conectat, precum şi calitatea cablării, asigurând o conexiune corespunzătoare la una dintre cele cinci viteze. Porturile pot fi conectate cu cabluri standard Ethernet Cat5E, fără a fi nevoie să faceți upgrade la cablarea Cat6, reducând astfel costurile de cablare și bătăile de cap inerente. De asemenea, fiecare switch oferă două porturi SFP+ cu conexiuni de 1 Gigabit sau 10 Gigabit, ideale pentru a furniza o conexiune uplink de mare viteză la rețeaua centrală.

Atât modelul XS512EM cât și XS724EM depășesc conectivitatea de bază prin adăugarea valorilor REVS (Reliability, Enhanced Control, Visibility and Security) la orice rețea a unei companii mici sau mijlocii:

  • Reliability (Fiabilitatea) – Agregarea legăturilor (Link Aggregation) și prevenirea buclelor (Loop Prevention) asigură disponibilitatea și funcționarea rețelelor de companie pentru a minimiza posibilele perioade de întrerupere.
  • Enhanced Control (Control îmbunătățit) – Îmbunătățește performanța rețelei dvs. prin VLAN, QoS și Multicast Support.
  • Visibility (Vizibilitate) – Identifică eventualele probleme legate de cablu sau comportamentul anormal al traficului cu ajutorul testării cablurilor și a statisticilor portului.
  • Security (Securitate) – Protejează rețelele companiilor mici și mijlocii de posibile amenințări prin intermediul funcțiilor Auto DoS și Storm Control.

Ambele noi modele de switch-uri XS724EM și XS512EM pot funcționa fie în modul silențios, fie cu un ventilator silențios. Această caracteristică silențioasă, combinată cu factorul de formă mai mic al switch-ului XS512EM cu 12 porturi și opțiunile sale de montare flexibile, pe rack-uri și desktop, face din modelul XS512EM unul ideal pentru spații mai mici.

Richard Jonker, vicepreședinte pentru managementul liniei de produse dedicate companiilor mici și mijlocii din cadrul NETGEAR, a declarat: ”Noile dispozitive din actuala dumneavoastră rețea funcționează la viteza proprie pentru o performanță optimă. Cu ajutorul tehnologiei NETGEAR, cele mai noi dispozitive sunt capabile să atingă performanțele lor de vârf, deoarece noile switch-uri cu 5 viteze detectează în mod automat și se adaptează la viteza corespunzătoare pe fiecare port în parte, în funcție de cablarea existentă. Acest lucru are efect și asupra bugetului IT.”

Noile switch-uri Multi-Gigabit Smart Managed Plus integrează şi caracteristici puternice ale altor switch-uri NETGEAR Smart Managed Plus – inclusiv monitorizarea rețelei, prioritizarea traficului și segmentarea rețelelor – pentru companiile mici care doresc mai multă vizibilitate și control în plus față de conectivitatea plug-and-play. Interfața grafică de administrare bazată pe browser web, face mult mai simplă configurarea avansată.

Caracteristicile includ:

  • QoS, VLAN și monitorizarea rețelei
  • Prevenirea automată a ”denial-of-service” (DoS)
  • Testarea cablurilor, prevenirea buclelor și controlul furtunilor de broadcast
  • Suport IGMP snooping v1, v2 și v3 pentru optimizarea multicastului
  • Limitarea ratei și ordonarea priorităților pentru o alocare mai bună a lățimii de bandă
  • Port mirroring pentru monitorizarea rețelei
  • Agregarea link-urilor (statică, LACP) pentru a adăuga redundanță și a crește viteza conexiunilor dvs.
  • Ethernet eficient energetic (IEEE 802.3az) pentru economii maxime de energie

Disponibilitate

Switch-urile NETGEAR XS512EM 12-Port și XS724EM 24-Port 10-Gigabit/Multi-Gigabit Ethernet Smart Managed Plus sunt disponibile acum la nivel mondial prin intermediul partenerilor NETGEAR autorizați și al altor canale de distribuție și site-uri de comerț electronic. În funcție de regiune, prețurile pentru clienții finali pot suferi modificări în funcție de distribuitor și de pachetele oferite.

Familia de switch-uri 5-Speed Multi-Gigabit

În plus față de switch-urile XS512EM și XS5724EM, există deja alte câteva switch-uri în portofoliul unic NETGEAR de switch-uri Multi-Gigabit/5-Speed. Clienții pot găsi o soluție care să se potrivească fiecărei necesități definite și prețuri atât pentru opțiunile de cupru și de fibră, precum și pentru edițiile desktop și rackmount ale switch-urilor Unmanaged, Smart Managed Plus, Smart Managed Pro și Fully Managed.

  • XS505M 5-Port 10-Gigabit/Multi-Gigabit Ethernet Unmanaged Switch cu port SFP+ — MSRP 399,99 USD
  • XS508M 8-Port 10-Gigabit/Multi-Gigabit Ethernet Unmanaged Switch cu port SFP+ — MSRP 599,99 USD
  • GS110MX 8-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch cu 2 porturi de uplink 10G/Multi-Gig (GS110MX) — MSRP 199,99 USD
  • GS110EMX 8-Port Gigabit Ethernet Smart Managed Plus Switch cu 2 porturi de uplink 10G/Multi-Gig — MSRP 249,99 USD
  • MS510TX 8-Port Multi-Gigabit Ethernet Smart Managed Pro Switch cu porturi 10G Copper și SFP+ — MSRP 349,99 USD
  • MS510TXPP 8-Port PoE+ Multi-Gigabit Ethernet Smart Managed Pro Switch cu porturi 10G Copper și SFP+ — MSRP 449,99 USD
  • M4200 Fully Managed Intelligent Edge Series Multi-Gigabit Ethernet Switch cu PoE+ și 2 porturi SFP+ — MSRP 1.149,99 USD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *