Samsung lansează în premieră ecranul 3D LED pentru cinema la Zurich

Prin introducerea pe piață a primului ecran 3D Cinema LED în cadrul cinematografului Arena Cinemas Sihlcity din Elveția, Samsung Electronics își dorește să revoluționeze tehnologia cinematografică tradițională, transformând tehnologia bazată pe proiecție într-una de domeniul trecutului.

Proiectat și instalat cu ajutorul Imaculix AG, imaginile 3D oferite de ecranul Samsung Cinema LED mențin o luminozitatea uniformă astfel încât spectatorii se pot bucura de experienţă, până la cele mai mici detalii. Spre deosebire de cinematografele 3D standard, ecranul Samsung Cinema LED oferă o calitate superioară a imaginii, asigurând o experiență captivantă pentru telespectatori, indiferent de locul pe care aceștia îl ocupă în sală.

“Samsung este încântat să lanseze în Elveția primul ecran 3D Cinema LED din lume. Sperăm ca din ce în ce mai mulți cinefili să poată experimenta ecranul Cinema LED, așadar ne dorim să realizăm parteneriate cu cât mai multe cinematografe din întreaga lume”, a declarat Seog-gi Kim, Vicepreședinte executiv al Visual Display Business, în cadrul Samsung Electronics.

Fiind primul ecran cinematografic certificat DCI („Digital Cinema Initiatives”), ce integrează funcţia High Dynamic Range, Samsung Cinema LED va oferi consumatorilor elvețieni o experiență de vizionare de ultimă generație. Cu o întindere de aproape 10,3 m, înălțime de 5,4 m și cu aproape 9 milioane de pixeli, ecranul Samsung Cinema LED oferă o calitate vizuală excepțională, performanță și fiabilitate.

Datorită calităţii HDR a imaginii, Samsung Cinema LED amplifică efectele dramatice pe care regizorul le-a proiectat, astfel încât spectatorii sunt mai captivaţi de acţiunea filmului. Toate imaginile strălucesc cu ajutorul rezoluției ultra-sharp de 4K (4096 x 2160) și ajung la niveluri de luminozitate de aproape zece ori mai mari (146fL) decât standardul cinematografic obişnuit (14fL). Contrastul obţinut oferă culori spectaculoase, un alb imaculat și un negru intens, fiind ideal atât pentru filmele 2D, cât și pentru cele 3D. Mai mult decât atât, împreună cu tehnologiile audio de ultimă generație JBL Professional ale companiei HARMAN International, este oferită o experiență cu adevărat captivantă.

“Zurich este unul dintre hub-urile industriei cinematografice din Europei, aflat în plină dezvoltare și, totodată, o locație potrivită pentru lansarea în regiune a unei tehnologie inovatoare precum ecranul Cinema LED. De asemenea, designul optimizat al display-ului ne oferă posibilitatea de a înlătura camera de proiecție a cinematografului, obtinând astfel mai mult spațiu pentru locuri suplimentare. Astfel, putem oferi vizitatorilor un decor inovator, confortabil și complet” a declarat Eduard Stöckli, proprietar al Arena Cinemas

Introdus prima oară în luna iulie, anul 2017, ecranul Samsung Cinema LED a fost instalat cu succes în cinematografele din Seoul și Busan (Coreea) și Shanghai (China). Parteneriatul cu Arena Cinemas marchează prima implementare a ecranului Samsung Cinema LED în Europa și este primul ecran 3D Cinema LED din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *