Un sofer de tir fara asigurare de viata?

Recunosc ca fiind obligat sa conduc zeci de ore si sa ma odihnesc doua-trei sferturi de ora in conditii improprii in parcari, mi s-a intamplat de multe ori sa atipesc la volan si sa ma trezesc la timp. De multe ori am derapat pe drumurile acoperite de gheata si rotile din spate s-au oprit milimetric inainte de a trage colosul incarcat in prapastie.
In acele momente de cumpana, cand masina uriasa nu mai asculta, cand viata imi este foarte amenintata ma tem pentru viata mea, dar cel mai mult pentru suferinta pe care as provoca-o celor dragi, pentru victimele colaterale si pentru posibilitatea de a-mi petrece toata viata intr-un scaun cu rotile la limita subzistentei.
Nu am stiut totul despre Ovb asigurari de viata pana nu am citit articolul Ce trebuie sa stii despre ovb allfinanz asigurari de viata.
Am fost convins mult timp ca acest tip de asigurare se refera strict la deces: familia va primi o suma substantiala care sa-i asigure supravietuirea si din care sa se ocupe de cele crestinesti, de aceea am evitat sa ma adresez unui consilier expert si sa o obtin. Doua motive legate de acesta informatie m-au determinat tergiversarea:
1. Putin superstitios am crezut ca asigurarea de viata imi ca aduce ghinion. Apoi am realizat ca am avut special noroc cand era gata sa fiu grav accidentat sau mort ca sa pot lua hotararea corecta. Nu poti sa fii sofer de tir si sa nu ai asigurare de viata, cand viata ta depinde mult nu numai de actiunile si instinctele tale, cat de ale partenerilor de trafic si de conditiile de mediu.

2. Sa nu-i intristez pe ai mei. Mereu le spun ca nu sunt in pericol ca niciodata nu am avut vreo cumpana de moarte fiindca ar fi distrusi. Parintii au lacrimi in ochi cand plec departe, cei mici se agata de hainele mele, sotia isi sterge pe furis ochii.
Stau in fata cu articolul despre care v-am vorbit si realizez cat de inconstient am fost pana acum. Daca as avea un accident grav, cum s-ar descurca sotia mea si copiii? Sa-i condamn la lipsuri si greutati, cand am salariu suficient de mare sa pot achita o suma in fiecare luna sa fim toti asigurati in caz de ”Doamne-fereste!”
Lista ajutorului primit in caz de nenorocire de cei care au asigurare de viata este lunga si va invit sa o parcurgem impreuna:
-ajutor substantial in caz de accidentare si pierderea capacitatii de munca pentru un timp. In acesta perioada asiguratul este scutit de achitarea sumei lunare aferente asigurarii.
-prima in caz de invaliditate totala. Cei care raman intr-un scaun cu rotile, in afara de suferinta pricinuita de situatia fizica sunt condamnati si la lipsuri materiale fiindca nu mai pot lucra, pensiile sunt foarte mici, cheltuielile pe controale medicale si medicamente foarte mari. Suma primita ca despagubire, daca detine asigurare de viata, scuteste victima cel putin de mizerie financiara.
-decesul care presupune cheltuieli mari, mai ales daca a avut loc in strainatate si se impune si transport decedati facut de catre o firma de pompe funebre si lasarea familiei fara nicio sursa de venit.
Sunt meserii foarte riscante in care chiar angajatorul ar trebui sa se gandeasca la asigurarea de viata a angajatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *