Rolul turbosuflantei in viata motorului masinii

Turbosuflanta este acel dispozitiv care foloseste energia gazelor de evacuare ce sunt emise de motorul masinii pentru a comprima aerul care va intra in motor. Cu cat motorul primeste o cantitate mai mare de aer cu ata combustibilul beneficiaza de o ardere mai rapida si bineinteles autoturismul se ma misca mult mai repede.

Turbina auto are rolul de a ii oferi motorului o putere mai mare si o accelerare mai rapida. Iar astazi regasim pe piata din ce in ce mai multe masini echipate cu motoare turbo, indiferent daca masinile sunt pe benzina sau pe motorina. Dar de cate o data ai nevoie si de reconditionari turbosuflante, pentru ca ele se strica si trebuiesc reparate sau inlocuite.

Ce poti sa faci sa eviti cat mai mult curatarea, repararea sau inlocuirea turbosuflantei?

De cele mai multe ori problemele apar ca urmare a uzurii, sau a unui corp strain in admisie. Pentru a evita pe cat de mult posibil orice probleme care pot surveni asupra turbosuflantei ar fi bine sa respectati pe cat de mult posibil urmatoarele lucru:

  • Nu turati motorul imediat dupa ce ati pornit masina, accelerati motorul numai dupa ce presiunea uleiului a fost stabilizata. Daca optati sa turati motorul imediat dupa ce motorul a fost pornit puteti forta turbina sa functioneze la maxim, iar acest lucru este foarte daunator pentru sanatatea masinii, pentru ca turbina nu a reusit sa se lubrifieze corespunzator.

  • Daca masina dumneavostra sta de ceva timp in parcare si nu a fost condusa de foarte mult timp sau daca temperaturile de afara sunt foarte scazute este foate recomandat sa porniti motorul si mai apoi sa fie lasat in starea de repaos doar pentru cateva minute. Daca il lasati in repaos ii permiteti intregului sistem sa ajunga la o temperatura normala si astfel evitati multe probleme.
  • Aveti grija si la oprirea motorului el nu trebuie oprit foarte brusc, caci atunci cand el este la turatie maxima si tubina este tot la turatie maxima atat in ceea ce priveste temperatura, cat si viteza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *