Cateva informatii utile pe care trebuie sa le stii despre ceasurile Water Resistant

Vara se apropie cu pasi repezi, asadar cred ca este momentul sa discutam putin despre ceasuri si despre ceasurile resistente la apa.

Un lucru pe care este foarte important sa stii ca nu toate ceasurile care sunt inscriptionate cu Water Resistant sunt intr-adevar rezistente la apa in adevaratul sens al cuvantului. Indiferent ca vorbim de ceasuri barbatesti sau ceasuri dama informatiile de mai jos se aplica pentru ambele categorii.

Rezistenta la apa a unui ceas se stabileste in laborator dupa ce se efectueaza unele teste de presiune. Astfel se stabilesc anumite praguri care indica adancimea pana la care ceasul poate resista. Astfel vom gasi urmatoarele praguri: 1 ATM,3 ATM, 5 ATM, 10 ATM, 20 ATM SI 30 ATM. Daca pe ceasul tau scrie ca este rezistent la apa, dar adancimea atunci ceasul nu este chiar rezistent la apa, el poate rezista doar la intalnirea accidentala cu cativa stopi de apa. Nu este recomandat ca acest tip de ceas sa fie introdus in apa, nu se va strica imediat, dar cu trecerea timpului va incepe sa se deterioreze din ce in ce mai mut.

Chiar daca stii cu siguranta ca el este rezistent la apa, nu este recomandat sa faci dus cu ceasul la mana. Depunerile de sapun sau sampon pot dauna foarte mult ceasului tau. Daca alegi sa inoti cu ceasul la mana este recomandat sa il clatesti cu putina apa calduta si mai apoi sa il stergi cu o carpa moale si uscata.

Ceasurile cu specificatia 30 ATM adica 300 de metri, pot fi folosite pentru toate tipurile de spot acvatice si subacvatice inclusive la scufundari de mare adancime.

Pentru o buna functionare si pentru a prelungi cu cat mai mult timp posibil durata de viata a ceasului este recomandat sa cititi si instructiunile producatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *