Cand se schimba anvelopele

Odata la o perioada orice sofer trebuie sa faca o inspectie perioadica la masina, pentru a fi sigur ca autoturismul se afla intr-o stare de rulare conforma si nu exista riscuri de defectiuni sau accident. Daca sunt depistate defectiuni la anumite mecanisme ale masinii, e recomandat sa fie schimbate cu altele noi pentru a fi evitate alte defectiuni majore din cauza lor.

Anvelopele sunt o parte importanta a masinii, cruciala pentru buna functionare, care trebuie schimbata la o perioada pentru a putea rula in siguranta. Cum ne dam seama cand trebuie montate anvelope vara noi? Cu o inspectie atenta asupra starii actuale a cauciucurilor. Acestea sunt semnele care dau de gol o anvelopa uzata sau daca depistati aceste situatii este nevoie sa schimbati anvelopele cu un set de cauciucuri noi.

  • galme sau crapaturi pe flanc

Din cauza expunerii indelungate la razele soarelui in timp pot aparea mici crapaturi pe flancul anvelopei, ele marind riscul de explozie atunci cand anvelopa este folosita intens si nu numai. De asemenea, din cauza unor socuri precum lovitul in bordura sau luarei unei gropi cu viteza, pot aparea galme pe flanc. Aceste scad rezistenta anvelopei la socuri si maresc riscul de explozie. Se recomanda sa montati anvelope vara noi daca le depistati.

  • urme de uzura pronuntata

Legislatia stipuleaza o limita de 1.6 mm sub care nu mai este legal sa conduceti cu acel tip de anvelopa uzata. Insa fiecare profil vine din fabrica cu mici blocuri de cauciuc la baza cailor de rulare, care sunt indici de uzura. Atunci cand ajungeti la ei, este mai multe decat recomandat sa montati anvelope vara noi, profilul fiind uzat peste limita legala.

  • uzura neuniforma

Din cauza socurilor la care este supus sistemul de directie al masinii, in timp acesta se poate defecta iar directia masinii are de suferit. Astfel anvelopele ajung sa se uzeze intens doar pe exterior sau pe interior. Daca depistati aceste simptome, este necesar sa montati cauciucuri noi.

Exista o serie de aspecte la care trebuie sa fiti atenti prin urmare. Daca depistati una din acele detalii, este necesar sa montati anvelope noi, in stare buna, pentru a putea conduce in siguranta. Alegeti mereu doar anvelope de calitate si nu cumparati doar dupa considerente economice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *