O vacanta minunata in Barcelona pitoreasca

Unul dintre cele mai frecvente motive de a vizita Spania este Barcelona, un oras atragator prin arhitectura, obiective turistice, dar si atmosfera vibranta, in care se simte briza marii.

Descoperirea spiritului spaniol prin vizitarea unor obiective culturale

Turistii indragesc Barcelona mai ales ales pentru arhitectura gotica sau cladirile mai recente create de Gaudi. Sagrada Familia, catedrala proiectata de Gaudi, care – de peste 100 de ani – se afla in constructie, impresioneaza pe orice vizitator prin formele inedite in stilul celebrului arhitect.

Centrul istoric merita descoperit straduta cu straduta, muzeu cu muzeu. In Barcelona, trebuie neaparat vizitat macar unul dintre muzeele de aici – Muzeul de Arta  Contemporană, Muzeul National de Arta al Cataluniei, Muzeul Picasso sau Muzeul Joan Miro si altele, dintre care Muzeul Picasso este cel mai frecventat de turisti.

Bucataria spaniola este imbietoare si chiar un motiv de revenire in Spania. De la traditionalele paella si tortilla pana la fructe de mare si salate proaspete, preparate uneori in sofisticate feluri, aromele mancarii spaniole raman in memoria oricarui strain.

De asemenea, vinurile spaniole merita gustate, iar sangria este o racoritoare cu spirit spaniol.

Castele si palate

Spania este vestita pentru castele si palate, iar Barcelona are cateva constructii impresionante. Castelul Montjuic domina orasul inca din anul 1640 de pe Dealul Evreilor. Fortareata in forma de stea a fost martora catorva episoade dramatice din istoria regiunii: a fost folosit si ca inchisoare, iar presedintele Cataluniei din vremea lui Franco a fost executat aici in timpul Razboiului Civil.

Pe langa fastuoasele palate din Barcelona, merita descoperite si cel putin doua fortarete mai cunoscute din regiunea Catalonia: castelul renascentist Peralada si castelul Cardona. Incinta castelului Cardona este folosita ca hotel de 4 stele, astfel incat turistii pot profita si sa locuiasca acolo pentru cateva nopti.

Plaje spectaculoase aproape de Barcelona

Turistii care ajung in apropierea tarmurilor spaniole in sezonul cald se pot bucura de plaje, iar in zona Barcelonei, apele Marii Mediterane se intind langa tarmuri spectaculoase, inalte, unele impadurite, malul marii fiind chiar mai frumos decat in sudul tarii.

Tentante oferte pentru Costa Brava ii pot convinge pe turistii din sezonul cald sa se cazeze in hoteluri din aceasta zona, iar de aici sa viziteze Barcelona, orasul fiind la cativa kilometri distanta, existand si posibilitatea de a calatori cu trenul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *