Echipa DTO Tellur Rally Team a avut rezultate impresionante și la Raliul Moldovei

După succesul obținut la Raliul Aradului, DTO Tellur Rally Team, echipă sponsorizată de Catena, și-a trecut în cont o nouă reușită la Raliul Moldovei Bacău – cea de-a doua etapă pe macadam a sezonului si cea de-a patra a campionatului. Etapa de la Arad a reprezentat prilejul de a celebra cel mai bun rezultat din istoria acestui team: locul I atât în ierarhia FIA, cât și în cea rezervată echipelor. Un rezultat care le-a permis membrilor echipei să abordeze cu încredere în forțele proprii și raliul de pe plaiurile moldave, care avea ca miză nu doar punctele din campionatul intern, ci și a doua rundă ce conta pentru European Rally Trophy.
foto
foto

Raliul Moldovei Bacău a programat în prima zi Shakedown-ul și Startul Festiv. A doua zi s-a dat startul în competiția propriu-zisă, care a inclus câte două treceri pe probele Hemeiuș, Trebeș și Valea Budului, ultima fiind o noutate absolută, precum și Superspeciala de la Onești. În ultima zi, decisivă, s-a alergat de două ori pe Runcu și de câte trei pe Moinești și Vermești, trecerea finală pe ultima specială reprezentând și PowerStage-ul.

La Bacău, startul echipajului Vali Porcișteanu – Dan Dobre a fost foarte bun, cu un “scratch” pe prima specială, și un ritm constant la un nivel înalt, care le-a permis să rămână pe tot parcursul zilei în disputa pentru primul loc. Au încheiat cu victorie în Superspeciala de la Onești în fața a mii de spectatori, reușind să facă spectacol și să obțină un rezultat excelent după prima zi. În ziua secundă, cu probe tehnice, cu mulți bolovani și porțiuni alunecoase după furtuna din noaptea anterioară, evoluția lui Vali și Dan a fost la fel de consistentă. Ritmul susținut a permis celor doi coechipieri să își conserve poziția secundă în clasament, dar și să își adjudece Power Stage-ul, obținând maximum de puncte suplimentare.

Triplu câștigător la Clasa 9 și în Cupa Suzuki, respectiv dublu învingător în întrecerea autovehiculelor cu două roți motrice, Raul Badiu a abordat competiția din postura de lider al ierarhiilor provizorii la toate cele trei categorii. Raul Badiu a continuat seria prestațiilor la cel mai înalt nivel și a ajuns la a patra etapă consecutivă în care s-a impus la Clasa 9, dar și în Cupa Suzuki și la al treilea succes la rând în competiția cu două roți motrice.

Cristi Dolofan și Mihai Sandu (Mitsubishi Lancer Evo IX) au izbutit și ei să aibă un ritm ridicat și au încheiat întrecerea pe locul 3 la Clasa 3.

Bogdan și Delia Năstase au avut parte de un debut cu un ritm bun, dar

au fost nevoiți să abandoneze, după ce în cadrul probei Valea Budului mașina a rămas suspendată într-un șanț. Eugen Cărăgui a avut parte de noroc. După o răsturnare spectaculoasă pe Power Stage, a reușit să își continue cursa grație spectatorilor care l-au ajutat să pună rapid mașina pe roți și, datorită avansului pe care-l avea, s-a impus în întrecerea debutanților din Cupa Dacia și a ocupat locul 3 în ierarhia generală a competiției monomarcă.

Catena felicită echipa DTO Tellur Rally Team și urează succes sportivilor în campionatul care mai are programate etapele Harghita – Odorheiul Secuiesc (13-14 iulie), Iași (7-8 septembrie) și Sibiu (5-6 octombrie).

Catena susține campionii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *