5 locuri de vizitat in Costa Brava

Daca ai urmarit pana acum oferte in Costa Brava pentru urmatoarea ta vacanta si ai ales sa mergi acolo meriti felicitari pentru decizia inteleapta. Costa Brava este o destinatie de vacanta deosebita cu plaje frumoase si o vreme numai buna de relaxare. Costa Brava este o regiune cu o clima minunata: nici prea cald pentru a putea sta la soare si a prinde putin din bronzul spaniol, dar nici prea racoare. De Costa Brava sunt legate doua nume importante din istorie: Pablo Picasso si Salvador Dali.

Multe locuri merita vizitate in aceasta regiune a Spaniei, insa in randurile care urmeaza vei gasi cinci dintre cele care iti vor transforma vacanta in Costa Brava intr-una cu adevarat speciala:

  • Triunghiul lui Dali

Triunghiul lui Dali este format din 3 locuri care iti permit sa descoperi unde s-a nascut si a trait marele Salvador Dali. Este vorba de Muzeul Figures Dali, situat in satul Figures, fiind al doilea cel mai vizitat muzeu din Spania. Apoi, in Portlligrad, poti sa vizitezi casa in care a locuit marele pictor, transformata in casa-muzeu. Impresionanta este vederea uimitoare asupra marii si labirinturile interioare. Alaturi de acestea doua se poate vizita si castelul Gala-Dali, locuinta in care s-a mutat dupa moartea sotiei sale.

  • Parcul Natural Cap de Cresus

O minunatie a naturii, Parcul Natural Cap de Cresus este singurul loc in care marea se intalneste cu muntii Pirinei dand nastere unor peisaje superbe. Este unul dintre locurile care merita vizitate daca ajungi in aceasta zona,  in special pentru iubitorii sporturilor nautice.

  • Orasul vechi Girona si satele din imprejurimi

Costa Brava este o regiune a Gironei, iar autenticitatea locurilor poate fi descoperita in Centrul Vechi al orasului. Poarta o vechime de peste 100 de ani, avand ca centru Catedrala in jurul careia au fost construite casute pitoresti si stradute inguste de o frumusete aparte.

  • Castelul si cazinoul din Peralada

O alta atractie deosebita a turistilor sunt constituite din castelul si cazinoul din Peralada. Daca numai imaginile cu acest castel impunator te fac sa iti doresti sa il vezi, in realitate frumusetea acestuia iti taie respiratia. Pot fi vizitate gradinile si casinoul, interiorul castelului fiind inaccesibil publicului.

  • Parcul de distractii Marinland

Daca vizitati Costa Brava alaturi de copii, parcul de distractii Marinland va fi un adevarat paradis pentru cei mici. Vor avea ocazia sa vada spectacole cu delfini, lei de mare, pasari exotice, flamingo sau pinguini si sa se bucure de distractia pe zecile de tobogane acvatice din parc.

Daca vrei sa vezi aceste cinci locuri  si celelalte atractii frumoase ale zonei, alege oferte in Costa Brava pregatite pentru tine de Filadelfia Turism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *