Mai bine conduci, decat sa fii condus, dar trebuie sa stii sa conduci bine!

Sa conduci un colectiv nu este deloc usor, daca esti responsabil. Imi amintesc o comedie care prezenta un guvern incropit, care profitand de criza de putere preia conducerea, dar nu stie practic ce si cum sa faca, iar intrebarea refren pe care si-o pun este:”Si-acum ce ne facem noi?”
Este mult mai bine sa conduci, dacat sa fii condus, si-acum iti raspund la intrebarea: „Ce ne facem noi in acest caz?” (chiar daca nu este 100% formulata corect).
Ei, bine, tot ceea ce avem de facut sa stim ce avem de facut, cand vom deveni manageri este sa ne inscriem in acest moment la cursuri management.
Nu te poti hazarda sa devii manager, fara sa stii, nu este asa, care este responsabilitatea managerului, tipuri de management, metode si instrumente de conducere, tehnici eficiente si canalizarea acestora pentru atingerea obiectivelor smart. La cursuri inveti cum sa stabilesti obiective inteligente si realizabile. Sa nu crezi ca in calitate de manager, te asezi pe fotoliul imbracat in piele, iar secretara si celelalte departemente rezolva totul, in timp ce tu tipi sa ii infricosezi si ameninti ca totul sa mearga bine. Managerul trebuie sa fie un exemplu de moralitate, organizare si profesionalism pentru ceilalti.


Acest curs este mai pretentios si necesita finalizarea studiilor superioare. La inscriere se prezinta diploma de licenta, de masterat sau de doctorat si taxa de scolarizare.
Costurile sunt oneste fiindca se regasesc in:
-competente de management pe care absolventul le dovedeste la viitorul sau loc de munca. Consider ca acest aspect este cel mai important: exercitarea unui management premium datorita abilitatilor si cunostintelor dobandite in cadrul cursului de formare.
-cele trei zile pregatite cu atentie de catre trainerii autorizatii: testarile initiale si cele finale, fise de lucru, scheme si studii de caz, planuri, plus predarea intensiva a tuturor modulelor.
-diploma de participare la sfarsitul celor trei zile. Este o oportunitate nemaipomenita sa obtii o calificare in 3 zile, dar mai mult conteaza ceea ce stii sa faci in urma participarii la cursuri.
-un loc de munca bine platit si placut, daca aplici tot ceea ce ai invatat la cursuri si intretii o atmosfera placuta. Viitorul managerul este invatat in cadrul cursurilor sa faca parte din echipa pe care o conduce, nu sa se situeze pe pozitii ostile acesteia. Multe dintre conflictele de munca sunt generate de acesta atitudine a sefilor.
Din experienta profesionala consider ca este mult mai respectat si iubit managerul care nu se situeaza pe pozitii de superioritate fata de colegii sai de munca, integrandu-se cu eleganta colectivului din care face parte. Am avut doi manageri la institutia la care lucrez, total diferiti. Primul era adeptul cultului personalitatii: „Eu am facut. Eu am aranjat. Cat muncesc, muncesc cel mai mult…” si altul care isi pune singur cafea in cesca, isi serveste musafirii care vin la birou personal. Numai in cazuri exceptionale ne roaga sa il ajutam.
Primul a pierdut pozitia de conducere din cauza arogantei si stilului dictatorial, al doilea se bucura de stima noastra, a tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *