Sincere condoleante, suna atat de simplu si natural!

E cumplit sa iti moara cineva drag si foarte apropiat si sa nu accespti disparitia lui! Daca ai pierdut unul dintre parinti este ca si cum radacinile ti-am fost partial amputate, simultan cu disparita fratelui sau a sorei dispare jumatate din copilaria ta, cu decesul sotului ti-ai pierdut partenerul de viata…
Si vecinul daca iti moare, ia o parte din universul tau cu el, fiindca imposibil sa nu-ti fi dat vreodata o bomboana, o para coapta sau un pahar de ulei imprumut!
Orice ti-ar da cineva atunci: bani, masina, prajituri nu conteaza. Parca a incremenit universul in fata dramei tale, fiindca a ramas un loc gol, pe care nimeni nu-l poate inlocui. Ai nevoie de oameni sinceri, adevarati care sa iti spuna sincer si simplu: sincere condoleante.


In acele momente grele ca de plumb ai nevoie si de consiliere si de cineva care sa pregateasca in locul tau ceremonia cu mana de profesionist, fiindca esti naucit de durere.
Moartea cuiva din familie este lovitura in cap pe care ti-o da viata, de aceea cand esti la pamant, plin de sange si te doare, astepti sa vin altcineva si sa te ridice. Mana aceea intinsa, care te-a prins energic si te -a redat normalitatii nu o poti uita toata viata.
Mai devreme sau mai tarziu, chiar daca moartea nu s-a atins inca de vietile celor dragi si aveti privilegiul ca familia sa fie intreaga, este bine sa stiti urmatoarele:
-Funerare-servicii.ro va fi mana energica dispusa sa va ridice din agonia pierderii ireversibile. Sunt profesionisti energici si dedicati, care fac asta de 20 de ani in Romania.
-Nu putem fugi de responsabilitati, dar le putem atribui in cadru legal acestor oameni minunati care nu profita de nenorocirea noastra. Ei se ocupa si de decedatii pensionari, fara venituri, in schimbul cuponului de pensie. Va intreb cu maxima seriozitate:”Cine ar mai face asa ceva astazi?”
-Trebuie sa acceptati ca o astfel de incercare va sporeste vulnerabilitatea, de aceea nu este cazul sa faceti pe supereroii, sa conduceti mult, sa incercati sa va ocupati personal si de obtinerea actelor si de toaletarea decedatului, de cumparaturi, de manipularea sicriului, de organizarea inmormantarii si a parastasului si de transportul sicriului. Sunt multe drumuri de facut, iar la durerea supraomeneasca se pot adauga sicanele unora care nu stiu situatia…
-In prezent pompe funebre este un serviciu din ce in ce mai solicitat, fiind cel mai elegant prin discretie, sobrietate, dotarile firmelor care furnizeaza astfel de servicii. Atat toaletarea cat si asezarea in sicriu se fac cu echipamente corespunzatoare, in conditii de maxima igiena, in cadru legal, nu improvizat.
-In Bucuresti exista o Casa Funerara in care decedatul poate fi depus pe catafalc in conditii de lux, pretul fiind accesibil. Pe catafalcul inchiriat el va fi inconjurat de cei dragi, veniti din toate colturile lumii sa il vada pentru ultima data. Aici exista bucatarie unde se pot prepara sau incalzi feluri usoare de mancare si unde se poate face cafea sau ceai pentru cei aflati la priveghi, loc de fumat, parcare si toaleta.
-Injectia de conservare se face cu maxima responsabilitate, toate operatiunile sunt executata conform normelor europene.
Acceptati mana energica a firmei prezentata mai sus, sa puteti reintra in normalitate dupa lovitura naucitoare a mortii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *