Chitila Film Fest 2018 – 18 si 19 August: mai bine de 10 ore de proiectii in aer liber

Președinte al Juriului la CHITILA FILM FEST: IRINA MARGARETA NISTOR

În acest sfârșit de săptămâna iubitorii filmelor de scurtmetraj, dar și cinefilii nostalgici, sunt așteptați să se delecteze cu mai bine de 10 ore de proiecții în aer liber.

Pe 18 și 19 august 2018, Parcul Dendrologic de pe malul lacului Chitila găzduiește cea de-a 7-a ediție a Festivalului Chitila Film Fest.

În cele două seri, începând cu ora 20, vor fi proiectate filme de scurtmetraj, însă și capodopere ale filmului românesc, precum ecranizarea romanului “Întunecare” scris de Cezar Petrescu, cu Ion Caramitru, George Constantin și Florin Zamfirescu în distribuție.

Amza Pellea, Mihai Mereuță, Maria Ploae, Vladimir Găitan și Ilarion Ciobanu sunt alte câteva nume legendare ale filmului românesc, pe care Chitila Film Fest 2018 le readuce în atenția publicului.

 “Ultima noapte de dragoste” și “Ecaterina Teodoroiu”, două filme-reper în istoria și literatura românilor, ni-i amintesc pe câțiva dintre monștrii sacri ai filmului românesc, precum Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani, Sergiu Nicolaescu sau Ion Besoiu.

Președintele juriului acestei ediții de Chitila Film Fest este criticul de film Irina Margareta Nistor, cea care a contribuit în mod incontestabil la schimbarea destinului țării noastre, prin traducerea a peste 3000 de filme străine în vremea regimului comunist, filme distribuite în acea vreme fără acordul edililor.

În așteptarea evenimentului Chitila Film Fest, “doamna filmului românesc” mărturisește: “Festivalul de film de la Chitila este visul unor nopți de vară de neuitat, pe malul lacului fermecat, cu un public minunat. Ne vedem sâmbătă și duminică!” încheie Irina Margareta Nistor.

Din juriu mai fac parte, anul acesta, regizorul Cătălin Apostol și actorul Vasile Calofir.

Concursul de scurtmetraje din cadrul Chitila Film Fest 2018 cuprinde următoarele ecranizări:

 CHERS AMIS – regia Valeriu Andriuta

 CUMULONIMBUS – regia Ioana Mischie

 PURIFICARE – regia Mihai Leonte

 SCRIS – NESCRIS – regia Adrian Silisteanu

 LA LIMITĂ – regia Cristi Taraș

 MICHELANGELO – regia Anghel Damian

 ALICE-regia Adrian Surdu

Duminică, după Gala de Premiere, cvartetul Anima ne va oferi 30 minute magice, de muzică live, de film.

Chitila Film Fest este organizat de Sprint Media, în colaborare cu Fundația Pro Chitila și cu sprijinul Primăriei Chitila. Scopul festivalului este acela de a încuraja curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generații de cineaști români.

În fine, “Chitila Film Fest” propune, prin accesul gratuit la eveniment, o alternativă la cinematograful clasic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *