Ce trebuie sa stiti despre implantul dentar

Multi oameni, cand aud de implant dentar isi imagineaza ca se ia un dinte si se planteaza in gingie, astfel ca pot pleca din cabinet cu el dupa o sedinta, cel mult doua. In realitate lucrurile sunt mult mai complicate, fiindca nici copiilor nu le cresc dintii usor si in acelasi timp.

O fi el dintele mic, dar este  complex si are o importanta majora pentru om fiind implicat in multe procese importante, cum ar fi:

-hranirea. Daca dintii nu ar farama mancarea si nu ar contribui la masticatia corecta, stomacul s-ar imbolnavi grav. De cate ori stam fara dinti sau cu dinti lipsa si nu apelam la specialist pentru implant dentar  contribuim direct la imbolnavirea stomacului.

-estetica. Suntem frumosi cand zambim, iar in ultima vreme nu se mai admit zambete stirbe sau zambete negre (carii, gauri in gingii). Obrajii au aspect tanar si plin, cand gura este prevazuta cu dinti. Cand acestia dispar, buzele se rideaza si se strang asemenea unei pungi, iar obrajii se lasa dizgratios.

-comunicare. Dintii lipsa afesteaza pronuntia, cei din jur nu mai inteleg ce spunem si asa apare fobia de comunicare.

Implantul dentar nu este dureros si se face dupa o consultatie riguroasa, asa ca nu ai motive sa te temi. S-au perfectionat si tehnicile de anesteziere. Cea prin inhalosedare inofensiva elimina durerea si permite efectuarea unor tratamente de durata medie, in timp ce anestezierea intravenoasa, care nu are efecte negative nici ea si actioneaza pe o durata mai mare de timp, permitand efectuarea mai multor tratamente in aceeasi sedinta pacientului.

La clinica Cris-Smile nu se demareaza lucrarile complexe, desfasurate in etape ale implantului dentar, fara ca echipa de specialisti sa stie totul despre tine, pacientule. Profesionistii calculeza cu exactitate timpii de sangerare si coagulare sa te ajute sa ai implantul perfect, garantat pe o perioada lunga de timp si sa te simti confortabil cu el.

Radacina dintelui este inlocuita de surubul din titan, pe care organismul il agreeaza si va sfarsi prin a-l accepta ca facand parte din el.

Implantul imita cu fidelitate dintii naturali, atat ca aspect, cat si comportamental fiind o solutie ideala comparativ cu proteza.

Cele doua faze importante ale implantului sunt faza chirurgicala si cea protetica, ambele fiind fara dureri, iar in cei interesati si compatibili cu astfel de tipuri de tratament pot solicita si “dinti intr-o zi”, un procedeu stomatologic ultrarapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *