Care sunt cele mai potrivite cereale bio pentru copii?

Pentru a le asigura copiilor o viata sanatoasa si o imunitate puternica, trebuie sa le oferim alimente care sa le aduca un aport de energie, vitamine si minerale. Printre cele mai potrivite alimente ce pot fi cumparate de pe anumite site-uri online, precum este Biomania.ro, sunt acele cereale bio mic dejun, acestea fiind foarte potrivite pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor.

Este important sa se aleaga acele cereale care provin din culturi bio  si pentru cresterea carora nu s-au folosit pesticide sau alt fel de fertilizatori chimici.

Ceea ce este de asemenea important, il reprezinta sortimentul ales, caci acesta poate contine diferite ingrediente, precum fructele, care pot da cerealelor o aroma speciala si gustoasa.

Consumul acestor cereale bio mic dejun este cea o alegere buna pe care parintii o pot face pentru copiii lor, deoarece acestea au in compozitia lor atat proteine, cat si carbohidrati, grasimi, apa, vitamine si minerale.

Indiferent din ce sunt obtinute, acestea ofera un mare plus pentru sanatate, avand diferite beneficii, mai exact:

  • Cerealele din secara contin proteine si celuloza care ajuta in tratarea constipatiei
  • Cerealele din orz sunt bogate in substante zaharoase
  • Cerealele din ovaz contin fosfor si vitamina B in cantitati mari si au un grad mare de digestibilitate
  • Cerealele din orez sunt cele mai utilizate cereale bio fara gluten si sunt printre acele alimente care favorizeaza digestia
  • Cerealele din porumb sunt de asemenea cereale bio fara gluten si au o mare valoare nutritiva.

Atunci cand se alege un anumit model de cereale bio mic dejun, trebuie sa se tina cont si de varsta bebelusului, deoarece exista recomandari pentru diferite varste, fiind diferita textura acestora. Astfel, pentru cei mici, ce au varsta cuprinsa intre 4 si 8 luni, cerealele au o textura fina, pentru a putea fi mancate usor, iar pentru cei de varste mai mari, cerealele sunt mai  grunjoase si pot contine inclusiv bucatele de fructe.

O data ales un anumit sortiment de cereale, este important ca acestora sa le fie citita eticheta, astfel incat sa nu contina conservanti, coloranti sau arome artificiale,insa ele pot aparea pe anumite etichete, deoarece anumite tipuri de cereale pot fi considerate organice in proportie de pana la 70%.

Este foarte important sa se tina cont de faptul ca atunci cand se incepe diversificarea, bebelusul nu are voie decat cereale din orez sau porumb, mai exact cereale bio fara gluten. In acest mod, parintii au garantia ca cel mic nu poate dezvolta alergii, caci acest gen de cereale prezinta un risc scazut de intoleranta alimentara. Pe deasupra, acestea contin calciu, fier, fosfor, fibre, dar si o cantitate mare de proteine cu o valoare biologica ridicata.

Atunci cand sunt folosite in cerealele bio fara gluten , pentru a fi oferite bebelusilor, orezul si porumbul sunt transformate in faina, care este amestecata cu faina de tapioca. Tapioca este un amidon obtinut din radacina de manioc, nu contine gluten si poate face amestecul de faina de orez sau porumb potrivit pentru a fi amestecat cu lapte sau apa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *