Importanta tehnologiei in sectorul confectiilor metalice industriale

Confectiile metalice sunt accesorii ce isi gasesc aplicabilitatea in toate ramurile industriale, de la constructii simple, la elemente functionale, componente structurale de rezistenta si chiar accesorii decorative. Pentru ca prognozele pe acest sector sunt imbucuratoare, iar cererea este constanta, cele mai multe companii mari care desfasoara activitate de productie in domeniu au investit in tehnologie, structura si oameni astfel ca rezultatele finale sa se ridice la exigentele impuse de consumatorii de pe piata.

Daca atelierele mici pot furniza structuri metalice sudate si confectii sudate simple, ce satisfac in anumita masura cerintele micilor consumatori, astfel stau lucrurile cand vine vorba de marile proiecte ce necesita atentie la detalii fine. Pentru proiectele ample se impune colaborarea cu marii producatori, ce au  capacitata de a furniza la timp obiectele cu elementele de finete ridicata dar si pe cele ce necesita amprenta personala.

Aparatura tehnologica detaliu care face diferenta intre structuri metalice fine si structuri metalice obisnuite

In opinia specialistilor din domeniu gama de prelucrare a confectiilor metalice este vasta si pentru a face fata celor mai excentrice cereri utilajele tehnologice sunt esentiale.  Cu cat echipamentele sunt mai performante din punct de vedere tehnologic cu atat operatiunile de finete sunt mai precise si intreaga activitate mai bine automatizata, fapt ce duce la cresterea randamentului si a calitatii finale furnizate.

Daca o companie de dimensiuni medii care produce structuri metalice si confectii sudate trebuie sa fie prevazuta cu masini de debitare CN cu plasma si oxigen, masini de gaurit profile si tevi, masini de taiat pe lungime, aparate de sudura si aparat hidraulic CNC, altfel stau lucrurile in cazul firmelor mari care vin cu solutii personalizate pentru proiectele de amploare.

Pentru a se ridica la nivelul exigentelor consumatorilor marii producatori de confectii metalice  vin cu tehnologie ultramoderna, performanta, menita sa usureze procesele specifice, de la cele simple de debitare laser la cele de stantare tabla.

Dispozitivele propuse de gigantii din domeniu pot indeplini cu usurinta sarcini complexe rapid dar cu acuratete impresionanta. Utilajele de tip masina CNC DE STANTAT CU TURELA, masina de stantat Olimpia, Abcant hidraulic Jorns AG CH-4932, ghilotina hidraulica Adipas sau masina de taiere cu laser Bystronic Bysprind Pro 350 3KW sunt cateva dintre utilajele care asigura precizie in acest sector.

Datorita acestora procesele de taiere, sudare, stantare, prelucrare, asamblare si vopsire se desfasoare cu precizie ridicata, rezultatele finale fiind cu adevarat impresionante. Ce este drept, nu toate companiile sunt pregatite sa satisfaca cerintele tot mai ridicate ale antrenorilor si ale dezvoltatorilor de pe piata, ci doar cele care au prevazut din timp cresterea acestui sector si au achizitionat utilajele necesare pentru buna desfasurare a proiectelor complexe.

Chiar si asa companiile care reusesc sa aiba succes acest domeniu sunt cele ce ofera garantia calitatii, cele ce mentin liniile de comunicare cu clientii deschise si se aliniaza la necesarul de perfectiune. Datorita politicilor internationale practicate, se pune accentul nu doar pe calitate, precizie si acuratete ci si pe impactul pe care productia de confectii metalice il are asupra mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *