5 activitati de relaxare pe care le poti face acasa

Chiar daca nivelul de trai este mai bun acum decat pe vremea parintilor nostri, acest lucru vine cu un pret – stresul. Locurile de munca actuale necesita mai mult efort psihic, necesita o abilitate foarte buna de a rezolva mai multe tipuri de sarcini, unele chiar si in acelasi timp. In plus, se pune tot mai mult accent pe transparenta fata de clienti, iar nevoia de suport este tot mai mare. Atunci cand esti in postura in care raspunzi in fata clientului pentru acitivitatile desfasurate, responsabilitatea ta este mult mai mare.

Aceste fapte conduc la un consum foarte mare de energie la locul de munca si la epuizare fizica. Seara ajungi acasa obosit si usor tensionat dupa atatea sarcini de rezolvat contra cronometru si ai nevoie de momentele tale de relaxare. Iata cu ce poti sa te delectezi si ceea ce poate fi extrem de benefic pentru relaxarea mintii si a creierului.

            Nu trebuie sa fii artist si nici sa detii instrumente profesionale de pictura. Ai nevoie de o panza sau un bloc de desen si de o trusa simpla de pictura pe care o gasesti in supermarket-uri sau in magazinele de birotica si papetarie. Pentru a-ti relaxa mintea dupa o zi istovitoare trebuie sa ii oferi o alternativa spre care sa se indrepte. Pictura este o activitate care iti solicita imaginatia, iti stimuleaza emisfera dreapta care este responsabila cu creativitatea. Spune drept: de cat timp nu ai mai luat o pensula si o hartie in mana sa incepi o pictura? Incearca!

Pilatesul

            Cauta salile de sport din orasul tau care tin cursuri de pilates. Pilatesul este o activitate care imbina miscarile fizice cu respiratia. Miscarile sunt usoare astfel incat sa poata fi corelate foarte bine cu ritmul respiratiei si nu este o activitate care te solicita fizic foarte mult. Este potrivita pentru orice varsta si este unul dintre cele mai relaxante sporturi.

Decorarea locuintei

            Ce spui sa achizitionezi cateva textile decorative si sa incepi sa faci cateva modificari legate de design in locuinta ta? Vei observa rezultate deosebite in dispozitia pe care o ai in casa ta. Pe langa faptul ca iti vei relaxa mintea stimulandu-ti creativitatea prin gasirea celor mai potrivite combinatii de culori si texturi, vei reusi sa oferi un aer proaspat casei tale si te vei simti precum intr-o locuinta noua cu noile decoratiuni.

Meditatia

            Meditatia presupune eliberarea mintii de orice gand si concentrarea pe respiratie. Pur si simplu te asezi intr-o pozitie de sezut, cu spatele drept, ochii inchisi si incepi sa te concentrezi doar pe doua procese: inspiratie si expiratie. Atunci cand vine un gand, incerci sa il alungi concentrandu-ti atentia pe acelasi lucru. Precum trupul are nevoie de odihna, la fel are si mintea noastra.

O baie fierbinte

            O alta metoda eficienta de relaxare a mintii dupa o zi obositoare este o baie fierbinte. O astfel de activitate este benefica si pentru sanatatea ta, reusind sa iti relaxeze muschii, iar atunci cand esti racit te ajuta sa scapi mai repede de gripa. Poti, de asemenea, sa adaugi cateva lumanari parfumate pe marginea cazii pentru un plus de relaxare.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *