AXIS Perimeter Defender suporta noua aplicatie de urmarire automata PTZ

Solutia de analiză si detectie la intruziune, AXIS Perimeter Defender, suportă acum aplicatia de urmărire automată PTZ (pan-tilt-zoom) a subiectului, permitand colaborarea unei camere fixe cu una PTZ, pentru a asigura astfel o solutie mai precisă de protectie a perimetrului. Noua aplicatie face posibil ca o cameră fixă – termică sau vizuală – care rulează AXIS Perimeter Defender, să detecteze oameni sau vehicule si, in cazul declansării unei alarme, să preia controlul asupra unei camere mobile, pentru urmărirea subiectului si obtinerea unor imagini mai clare.

In imaginile nocturne de mai sus, obtinute cu o cameră termică fixă (stanga) si cu o cameră PTZ (dreapta), se pot observa avantajele colaborării dintre cele două camere prin intermediul AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking.

Cu ajutorul AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking, camera fixă transmite către camera PTZ informatii legate de pozitionarea obiectului care a declansat alarma, controland astfel factorul de mărire a imaginii si orientarea obiectivului. Camera PTZ ajustează apoi in mod automat factorul de mărire, astfel incat să mentină in campul vizual toate obiectele care au declansat alarme, inclusiv pe cele nou apărute in zona de detectie a camerei fixe. Astfel, aplicatia permite camerei fixe să realizeze detectia pe o suprafată extinsă, in timp ce camera PTZ poate mări in mod automat imaginea, pentru a oferi mai multe detalii cu privire la subiect. Mai departe, operatorul poate prelua manual controlul camerei PTZ dacă acest lucru este necesar, asa cum se intamplă in situatia in care obiectul urmărit părăseste zona de detectie a camerei fixe.

O astfel de implementare imbunătăteste eficienta unui sistem de securitate, aducand o serie de beneficii, după cum urmează:

  • Se obtin imagini detaliate ale subiectilor ce declansează alarme, fără a fi necesară restrangerea zonei de detectie;
  • Camera PTZ este controlată in mod automat;
  • Echipamentul mobil ajustează campul vizual pentru a monitoriza toate tintele suspecte;
  • Se utilizează un program de management centralizat pentru configurarea solutiei de analiză la nivelul camerei fixe si aplicatia de urmărire automată PTZ la nivelul camerei mobile.

Solutia AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking este compatibilă cu anumite camere Axis PTZ si permite colaborarea dintre o cameră fixă si o cameră PTZ. Pentru utilizarea acestei functii, este necesară achizitionarea unei licente suplimentare pentru solutia de analiză Perimeter Defender. Aplicatia de urmărire automată PTZ este disponibilă deocamdată in Europa, inclusiv in Romania prin distribuitori autorizati, si Israel, urmand ca in alte regiuni să fie introdusă ulterior.

 

Despre Axis Communications

Axis Communications este lider mondial in echipamente video de retea, oferind solutii inteligente si sigure, contribuind in mod direct la tranzitia către solutii digitale de supraveghere. Produsele si solutiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate in jurul unei platforme inovatoare si deschise.

Axis are peste 2.700 de angajati in peste 50 de birouri din lume si cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată in anul 1984 in Suedia si este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *