Combustibil alternativ pentru vehicule

La masinile electrice (PEV), bateriile reincarcabile la bord stocheaza energia pentru alimentarea unuia sau mai multor motoare electrice. Vehiculele care functioneaza doar pe baza de energie electrica nu produc emisii de esapament, dar exista emisii in amonte asociate productiei de energie electrica. Alimentarea cu energie electrica a PEV-urilor este in prezent rentabila in comparatie cu utilizarea benzinei, insa costurile de achizitie a energiei termice uzuale costa mai mult. Electricitatea pentru incarcarea vehiculelor este deosebit de eficienta din punct de vedere al costurilor, deoarece soferii pot profita de tarifele rezidentialepe care le ai chiar si la ei acasa. Costurile de energie electrica pot varia in functie de regiune, de tipul generatiei, de timpul de utilizare si de punctul de acces.  Statii de incarcare vehicule electrice Multi proprietari PEV aleg sa plteasca majoritatea taxelor la domiciliu . Unii angajatori ofera acces la taxare la locul de munca. In multe orase, soferii PEV au, de asemenea, acces la posturile publice de incarcare la biblioteci, centre comerciale, spitale si intreprinderi. Infrastructura de incarcare se extinde rapid, oferind soferilor confort si incredere pentru a satisface mai multe nevoi de transport cu PEV-uri.

Securitatea energetica

In 2018, Statele Unite au importat aproximativ 19% din petrolul pe care l-au consumat. Deoarece transportul reprezinta aproape trei patrimi din consumul total de petrol din S.U.A., utilizarea unor vehicule mai eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi vehiculele hibride si plug-in electric, poate avea un impact direct. Acest lucru nu numai ca sprijina economia Statelor Unite, dar ajuta la diversificarea flotei de transport din S.U.A. si la reducerea impactului intreruperilor internationale de aprovizionare. Toate acestea se adauga securitatii energetice a natiunii. Vehiculele hibride electrice (HEV) utilizeaza in mod obisnuit mai putin combustibil decat vehiculele conventionale similare, deoarece folosesc tehnologii cu actionare electrica pentru a spori eficienta. Plug-in vehiculele electrice hibride (PHEV) si vehiculele electrice (EV) sunt ambele capabile sa fie alimentate exclusiv de electricitate, de gaze naturale, carbune intern, energie nucleara si resurse regenerabile.

Emisiile Vehiculele electrice hibride si plug-in pot avea beneficii semnificative in ceea ce priveste emisiile fata de vehiculele conventionale. Beneficiile emisiilor de HEV variaza in functie de modelul vehiculului si de tipul sistemului de alimentare hibrid. VE-urile produc emisii zero la evacuarea gazelor de evacuare, iar PHEV-urile nu produc emisii de esapament cand se afla in modul electric.

Emisiile de cicluri de viata ale unui EV sau PHEV depind de sursele de energie electrica utilizate pentru a le percepe, care variaza in functie de regiune.

Baterii Bateriile avansate ale vehiculelor electrice plug-in sunt proiectate pentru o durata de viata extinsa, dar se vor uza in cele din urma. Consultati-va cu distribuitorul local pentru informatii specifice privind durata de viata a bateriei si garantiile acesteia. Desi producatorii nu au publicat preturi pentru bateriile de schimb, unele ofera programe de garantie extinsa cu taxe lunare. Daca bateriile trebuie inlocuite in afara garantiei, este posibil sa fie o cheltuiala semnificativa. Preturile bateriilor s-ar putea sa scada odata cu imbunatatirea tehnologiilor acumulatorilor si cresterea volumului de productie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *