3 reguli de aur pentru un somn de poveste

Pentru o stare de sanatate cat mai buna este recomandat respectarea unui program de somn cat mai stabil. La prima vedere respectarea acestui program pare a fi un lucru destul de simplu de reusit, asta pana in momentul in care din diferite motive pur si simplu nu poti adormi. Insomnia este unul dintre dusmanii unei bune stari de sanatate asa ca trebuie sa iei masuri pentru prevenirea acesteia inca de la primele semne ale aparitiei. Lipsa somnului poate fi inlaturata foarte simplu, tot ceea ce trebuie sa faci este sa respecti urmatoarele 3 ponturi:

  1. Perna pe care dormi trebuie sa fie in conformitate cu nevoile pe care le ai. Aceasta trebuie sa iti sustina corect gatul in timp ce dormi, sa fie confortabila, sa nu fie confectionata dintr-un material care poate provoca alergii si sa nu te faca sa te trezesti cu dureri de gat dimineata.
  2. Alegerea corecta a saltelei pe care dormi este un alt pont de care trebuie sa tii cont pentru a te putea bucura de un somn cat mai odihnitor. Aceasta trebuie sa fie confectionata dintr-un material de cea mai buna calitate, sa aiba o inaltime medie, fermitatea acesteia sa fie suficient de dura pentru a sustine corect coloana vertebrala si nu in ultimul rand, sa fie cat mai confortabila.
  3. Pilota este cel de-al treilea detaliu caruia trebuie sa ii acorzi importanta pentru obtinerea unui somn placut si odihnitor. Aceasta trebuie sa fie aleasa in primul rand in functie de anotimpul in care este utilizata, compozitia acesteia nu trebuie sa provoace alergii sau sa retina mirosuri iar dimensiunile trebuie sa fie suficient de mari astfel incat sa poti dormi cat mai relaxata fara teama ca vei ramane dezvelit.

In concluzie, o saltea, perna si pilota aleasa corect pot face minuni atunci cand incerci sa alungi insomnia care nu te lasa sa te odihnesti asa cum ar trebui.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *