De ce un dictionar limba romana este o unealta utila in anul 2019

Dictionarele sunt printre cele mai utile carti pe care le poti avea. De ce? De exemplu, un dictionar limba romana iti poate fi util atat tie, cat si copilului tau in anii de scoala. De asemenea, dictionarele de limbi straine sunt necesare celor care studiaza o alta limba sau efectueaza o calatorie peste hotare. In magazinul online de top din Romania, universenciclopedic.ro, poti gasi atat dictionarul limbii romane, in cea mai noua versiune, precum si gramatici sau alte tipuri de dictionare. Inca din primii ani de scoala este bine sa ii obisnuim pe cei mici cu dictionarele si sa le aratam cum se folosesc. Trebuie sa le explicam importanta unui dictionar.

Un dictionar roman este folositor pentru a invata termeni noi, pentru a afla scrierea lor corecta, declinarea, sinonimele, antonimele sau explicatia. In general dictionarele sunt unelte utile tuturor, indiferent daca vorbim despre copiii de scoala generala, elevii de liceu, studenti sau adultii incadrati in campul muncii. Luand ca exemplu DEX-ul, acesta este probabil unul din dictionarele cele mai utile si cuprinzatoare documente din Romania, care merita avut in casa.

La universenciclopedic.ro, este disponibila editia a III-a revazuta si adaugita, aparuta sub egida Academiei Romane. Acest DEX reprezinta revizuirea completa a editiei anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane. DEX-ul, cunoscut ca si Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, este conceput ca un vast si complex repertoriu lexical. In cuprinsul sau, dictionarul inregistreaza si explica peste 67 000 de cuvinte.

Astfel vei descoperi in aceasta carte cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate precum informatica, finante, drept, religie, mass-media etc. De ce este inedita aceasta editie? Fata de cea precedenta, noua editie cuprinde foarte multe articole noi si adaugiri. Desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis, DEX-ul indica si originea cuvintelor.

De aceea, in anul 2019 este necesar sa achizitionam aceasta carte, disponibila acum pe universenciclopedic la oferta. Se poate comanda de pe site atat DEX-ul, cat si alte carti utile in calatoria lingvistica precum DOOM-ul sau Gramatica Limbii Romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *