De ce sunt utilizate structurile metalice in constructii

In domeniul confectii metalice  structurile metalice sunt cele mai cuatate in prezent, datorita avantajelor oferite de materialele din care sunt produse. Unul dintre aceste avantaje este rezistenta. Otelurile structurale sunt foarte stabile, adica au rezistenta si ductilitate. Proprietatea unui material de absorbtie a energiei in cantitati mari se numeste duritate.

Alte avantaje importante ale structurilor metalice sunt:

  • mare usurinta de a se uni cu alte elemente metalice structurale folosind diferite tipuri de conectori, cum ar fi suruburile si niturile.
  • Posibilitatea de prefabricare a elementelor unei structuri.
  • Viteza de asamblare.
  • Capacitate mare de laminare si in multe dimensiuni si forme.
  • Rezistenta mai mare la oboseala decat betonul.
  • Posibila refolosire dupa dezasamblarea unei structuri.
  • In zonele care au grad ridicat de risc seismic, constructia utilizand otelul a demonstrat un comportament foarte satisfacator impotriva acestor fenomene naturale datorita ductilitatii materialului. Acest comportament este mult mai bun decat cel al betonului.
  • Pot fi utilizate si drept confectii sudate  in functie de proiect.
  • Structura de otel poate fi pregatita in atelier, ceea ce inseamna ca elementele sosesc la locul de asamblare elaborate, necesitand un minim de operatii pentru a fi finalizate.
  • Otelul structural poate fi laminat economic intr-o varietate larga de forme si dimensiuni. De asemenea, poate fi adaptat nevoilor specifice prin modificarea proprietatilor mecanice prin tratamente termice si termochemice.
  • Reutilizarea otelului dupa dezmembrarea structurii, ceea ce inseamna economii considerabile de investitii.
  • Grinzile reticulate permit crearea unor incaperi foarte luminoase, cu beneficiile corespunzatoare.
  • Structurile din otel sunt in general mai usoare decat cele fabricate din alte materiale si aceasta implica un cost de baza mai mic.

Adaptabilitatea otelului are o importanta deosebita in cazul reabilitarii, fie pentru consolidarea structurilor existente, fie pentru o reconstructie completa a fatadelor. Otelul este livrat prefabricat pe santier. Nu este nevoie sa fie sustinut de alte materiale si poate fi direct utilizat.

Din punct de vedere economic, datorita greutatii sale reduse, devine un material de constructii foarte ieftin datorita raportului ridicat de rezistenta / greutate  si este utilizat in mod extensiv in cladiri inalte si structuri luminoase mari.

In ceea ce priveste spatiul utilizabil, otelul prezinta o mare eficienta constructiva pentru ca permite patrunderea unei cantitati mai mari de lumina decat in ​​cazul constructiei traditionale cu beton armat. In acelasi timp, dimensiunile mai mici ale elementelor structurale din otel, comparativ cu sectiunile de beton permit o utilizare eficienta a spatiului.

Compania Analko lucraeaza cu otel si cunoaste toate avantajele acestui material, pe care le verifica in fiecare zi in toate tipurile de proiecte, cum ar fi structurile metalice pentru constructii, fabrici industriale, solare, poduri metalice, poduri normale, cladiri industriale, depozite frigorifice, pavilioane sportive, structuri de constructie, instalatii de incinerare si pentru alte proiecte de constructii in functie de cerere.

La Analko structurile metalice sunt cele mai cuatate produse si sunt realizate pentru cele mai avansate tehnologii, cu ajutorul profesorilor de la Universitatea din Bucuresti si a specialistilor in rezistenta materialelor. Datorita numarului urias de proiecte terminate cu succes, Analko este una dintre cele mai mari companii din tara, din domeniul acestor confectii metalice industriale .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *