Iridex Group Plastic semnaleaza o necesitate tot mai mare a sistemelor de irigatii in agricultura romaneasca

IridexGroupPlastic_Irigatii2

Iridex Group Plastic, companie romaneasca cu traditie in domeniul protectiei mediului, a observat o cerere tot mai mare de sisteme de irigatii pentru o agricultura performanta. In acelasi timp se remarca un interes in crestere din partea fermierilor romani pentru solutiile de irigare, care ii pot ajuta sa isi imbunatateasca semnificativ productia.

Schimbarile climatice si globalizarea sunt la ora actuala principalele provocari cu care se confrunta fermierii din toata lumea, caci sunt nevoiti sa activeze pe o piata cu concurenta tot mai puternica, in conditii de mediu nu tocmai favorabile. In acest context, producatorii romani incep sa realizeze cat de importanta este apa, astfel ca in prezent peste 300 OUAI-uri (Organizaţii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigaţii) sunt reabilitate sau in curs de reabilitare. De exemplu, este deja de notorietate faptul ca in Insula Mare a Brailei se obtin productii foarte bune, chiar si in anii secetosi, fata de alte zone ale tarii, care nu folosesc sisteme de irigatii. In anul 2012 – an caracterizat de o seceta puternica – productia in aceasta regiune a fost de peste 6 tone de grau la hectar, in conditiile in care in alte regiuni nu s-au obtinut nici 3.5 tone de grau la hectar. Desigur ca exista si perioade de ploi abundente, dar acestea alterneaza aproape in fiecare an cu episoade lungi de seceta, astfel ca fermierii nu se mai pot baza pe agricultura neirigata. Pentru obtinerea unor culturi sigure, sanatoase si profitabile, plantele au nevoie de apa, tratamente si fertilizari regulate, in functie de necesitati, pe toata durata existentei lor. Astfel, urmeaza insamantarea culturilor de toamna, care necesita apa imediat in perioada imediat urmatoare, iar previziunile meteorologice nu sunt incurajatoare.

Dimensionarea corecta a regimului de irigare

In conditiile economiei de piata, derularea de programe de investitii in implementarea si modernizarea infrastructurii de irigatii nu mai reprezinta obligatia exclusiva a statului, ci este o investitie necesara pentru cresterea eficientei unei afaceri din domeniul agricol. Asadar, domeniul irigatiilor este unul complex, care presupune multe cunostinte, atat despre mediul inconjurator, cat si despre cultura care trebuie sustinuta sau despre tehnologia disponibila pe piata. Dimensionarea corecta a regimului de irigare pe coordonatele cantitate/ timp, modul de aplicare al irigatiilor, norma de irigatie, momentul aplicarii, intervalul dintre irigari si schema de irigare difera de la o cultura la alta, de la o zona climatica la alta si de la o perioada climatica la alta, precum si in functie de caracteristicile hidro-fizice ale solului, de conditiile hidro-geologice, de nivelul agrotehnicii aplicate, de diverse conditii specifice sistemului de irigatie respectiv. Numai prin cunoasterea tuturor acestor date, fermierul poate administra cantitatea necesara de apa, la momentul optim si fara a produce exces de umiditate, pentru a asigura recoltelor maximum de productivitate. Din acest motiv, Iridex Group Plastic recomanda apelarea la consultanta specializata si pune la dispozitie diverse sisteme de irigatii, concepute pentru a raspunde tuturor cerintelor actuale si viitoare. Oferta este flexibila, fiind conceputa pentru orice buget, permitandu-le utilizatorilor fie sa achizitioneze produsele, fie sa le inchirieze pe perioade de timp determinate. In ambele cazuri pot beneficia de suport tehnic gratuit la stabilirea tipului de utilaj necesar fiecarui proiect, respectiv cu situatia concreta din teren.

IridexGroupPlastic_Irigatii1

Recomandari si consultanta pentru cele mai potrivite sisteme si accesorii

Pentru a implementa in Romania cele mai noi si facile tehnologii in domeniul agriculturii, dar in acelasi timp la preturi avantajoase, Iridex Group Plastic distribuie oficial sistemele IRRIMEC/ OTECH, care includ rampe cu deplasare laterala si pivoti, tevi de aluminiu, pompe verticale, pompe pentru ape uzate, sisteme de cuplare, sprinklere si sisteme subterane, tamburi si motopompe. Totodata, clientilor companiei li se ofera suport pentru proiectarea, instalarea si intretinerea acestor sisteme de irigatii, precum si indicatii cu privire la suprafata care poate fi irigata din fiecare sursa disponibila pe baza debitelor disponibile si recomandari de echipamente si modele in functie de tipul de cultura cu necesitatile sale specifice si de proprietatile apei de irigare.

Astfel, Iridex Group Plastic ofera in prezent sisteme auto-deplasabile de tip pivot, sisteme auto-deplasabile cu deplasare liniara, sisteme cu tambur si furtun, motopompe si pompe actionate la priza de tractor, pompe cu alimentare solara, echipamente de irigat pentru terenuri de sport, spatii verzi si gradini, venind astfel in sprijinul fermierilor de toate felurile, indiferent de tipul sau dimensiunile culturii. Dintre acestea, sistemul de irigatii pivot si cel liniar sunt sisteme cu anvergura mare, concepute in vederea automatizarii aplicarii udarilor, cu randament si uniformitate ridicate, compensand, astfel, costurile de achizitionare, folosire si intretinere. Ele sunt produse de OTECH si beneficiaza de ranforsari puternice pentru conditii de clima dificile si de cea mai buna protectie impotriva coroziunii disponibila in industria moderna, datorata executiei din otel acoperit prin zincare termica. Ca surse de alimentare cu apa, instalatiile pot folosi atat retelele de hidranti, cat si sursele naturale, precum  lacuri si rauri, echipa de tehnicieni Iridex Group Plastic asigurand configurarea optima a sistemului de irigat si a instalatiei de pompare. Atat sistemul de irigat pivot, cat si cel liniar, permit un control in proportie de 95% a apei aplicate pe suprafata de udat, obtinandu-se randamente mult imbunatatite prin reducerea fortei de munca cu 70%, diminuarea consumului de apa cu 70% si al celui de substante chimice cu 50%.

Pe langa sistemele de irigatii complete, oferta Iridex Group Plastic mai include o serie de accesorii de ultima generatie, printre care prelungitorul pendulant cu pivotare dubla sau aripi gemene pentru reducerea consumului de energie si posibilitatea defectarii echipamentului, pivotii HD autopropulsati de o turbina care transforma energia apei in miscare sau aripile pliabile cu pivotare dubla, care iriga ca o solutie de tip pivot si se deplaseaza ca o solutie liniara. De peste 15 ani Iridex Group Plastic distribuie in Romania sisteme de irigatii IRRIMEC care s-au bucurat in toata aceasta perioada de un succes formidabil. Mai mult decat atat, primele modele cu tambur puse pe piata functioneaza fara probleme si in prezent, demonstrand, pe de o parte, calitatea deosebita si fiabilitatea de top a acestor produse, iar pe de alta parte, experienta Iridex Group Plastic in domeniul irigatiilor si dedicarea companiei pentru sustinerea fermierilor romani.

Despre Iridex Group Plastic

Iridex Group Plastic, infiintata in 1993 ca o companie privata, furnizeaza solutii inteligente pentru diferite domenii de activitate: constructii, salubritate, agricultura s.a. toate avand ca numitor comun grija pentru mediu.

Calitatea lucrarilor executate de echipa Iridex Group Plastic a fost recunoscuta constant de catre ARACO – Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii, prin premiile Trofeele Calitatii acordate de-a lungul a peste douazeci ani. Faptul ca implementarile companiei au in vedere tendintele actuale orientate spre implementari inteligente au fost apreciate in cadrul Galei Smart City Industry Award. Organizatia Iridex Group Plastic a implementat si mentine un sistem  de management integrat care indeplineste cerintele standardelor SR EN ISO 9001: 2008SR EN ISO 14001: 2005OHSAS 18001: 2008 si 27001: 2013.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflati de la: www.iridexplastic.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *