Programul Microsoft for Startups susține startup-urile specializate în dezvoltarea de sisteme de condus autonom

Săptămâna aceasta, în cadrul Frankfurt Motorshow (IAA), Microsoft a anunțat Microsoft for Startups: Autonomous Driving (MfS – AD), un program care își propune să accelereze evoluția startup-urilor specializate în dezvoltarea de sisteme de conducere autonomă a vehiculelor (AD).

Programul MfS-AD este un mod în care Microsoft pune în practică angajamentul asumat față de startup-urile inovatoare care definesc viitorul în materie de condus autonom. Sprijinim comunitatea de startup-uri AD atât din punct de vedere al afacerilor cât și tehnic, pentru a se dezvolta și a se extinde. Ca parte a programului, toate startup-urile selectate vor primi oferta premium a programului nostru Microsoft for Startups, incluzând acces la Azure cloud gratuit, cu valoare de până la 120.000 de dolari.”, menționează Aditya Sharma, Program Manager, Microsoft, în articolul publicat pe blogul Microsoft For Startups.

Din punct de vedere business, startup-urile beneficiază de oportunități de extindere a rețelei prin integrarea lor în ecosistemul Microsoft AD. Mulți dintre partenerii companiei și-au găsit următorul mare client sau partener la una dintre sesiunile Microsoft de networking auto sau evenimente dedicate. Alte beneficii constau în oportunități comune pentru clienți, suport pe partea de marketing și amplificare, oportunități privilegiate de showcase în cadrul unor evenimente și conferințe din industrie și vizibilitate M12 (fostă Microsoft Ventures) pentru potențiale investiții.

În ceea ce privește suportul tehnic, startup-urile beneficiază de acces la ingineri de top și manageri de programe Microsoft care lucrează la tehnologii și soluții pentru infrastructura de condus autonom, sesiuni de arhitectură 1:1 cu inginerii Microsoft Cloud, acces rapid la capabilitățile de condus autonom pe Azure și posibile oportunități de co-dezvoltare.

Startup-urile au jucat un rol esențial în apariția tehnologiilor pentru condus autonom. De la dezvoltarea de soluții de autonomie completă pentru OEM-uri, până la crearea de noi oportunități de afaceri în domenii precum livrarea, serviciile de ride-sharing și tranzitul pe distanțe lungi, startup-urile s-au aflat în prima linie a progresului tehnologic în acest domeniu. Acestea joacă un rol esențial și în furnizarea de tehnologii și soluții AD importante precum simularea, gestionarea datelor, etichetarea și nu numai.

O parte importantă a strategiei Microsoft, cu privire la sistemele de condus autonom, a fost cultivarea unui ecosistem partener global și modern, astfel încât clienții Microsoft să primească sprijinul necesar pentru îndeplinirea obiectivelor în materie de AD. De exemplu, Cognata folosește tehnologia de simulare pentru a ajuta clienți precum Audi AG să-și accelereze dezvoltarea AV.

Tot în același scop, Microsoft a încheiat parteneriate cu Ascent Robotics, un start-up cu sediul în Tokyo, care utilizează în mod inovator reinforcement learning și neuroștiința pentru a oferi scenarii de condus L4 complexe și Linker Networks, un start-up cu sediul în Taiwan, care duce adnotarea în mod eficient și fiabil la un nou nivel, prin intermediul tehnologiei de etichetare automată bazată pe AI, care ajută la construirea de vehicule mai inteligente și mai sigure.

De asemenea, compania lucrează îndeaproape și cu startup-uri precum Udelv, care deschid calea către condusul autonom pentru a răspunde cererii tot mai mari din spațiul de retail în ceea ce privește procesul de livrare.

Săptămâna aceasta la IAA, Applied Intuition au anunțat lansarea Platformei lor de Dezvoltare Aplicată, optimizată pe Microsoft Azure.

Pentru detalii despre cum se aplică, despre cerințele de nominalizare, criteriile de selecție și multe altele, accesați https://aka.ms/ADstartup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *