Axis Communications isi face debutul pe piata camerelor video Body Worn prin lansarea celei mai flexibile solutii din lume

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a anuntat lansarea primei sale solutii cu camera Body Worn (purtata pe corp), care este destinata utilizarii de catre organele de aplicare a legii si agentii de securitate privata. Solutia, care include o camera robusta, o statie de andocare si un controler de sistem, a fost conceputa pe o arhitectura de sistem deschisa, care va permite integrarea cu alte sisteme de gestionare video (VMS) si sisteme de gestionare a dovezilor (EMS), inclusiv cu cele furnizate de compania Axis. Drept urmare, aceasta solutie este cea mai flexibila din lume si sporeste valoarea investitiilor software deja existente.

Beneficiile camerelor Body Worn in ceea ce priveste inregistrarea dovezilor, descurajarea comportamentelor infractionale si instruirea ofiterilor si personalului de securitate sunt bine cunoscute in sectorul de aplicare a legii, fiind recunoscute tot mai mult si in industria securitatii private. Compania Axis este deschizatoare de drumuri si lider in domeniul tehnologiei de supraveghere video, avand peste 30 de ani de experienta in dezvoltarea de solutii pentru aproape orice scenariu imaginabil. De aceea, decizia sa de a crea o solutie Body Worn este cat se poate de logica, iar clientii Axis s-au aratat tot mai atrasi de aceasta idee in ultimii ani.

Solutia Body Worn propusa de Axis este rezultatul unui proces intensiv de cercetare si dezvoltare care a inclus o abordare metodologica a activitatii de creare de solutii noi, perfectionata de companie de-a lungul mai multor decenii de experienta, precum si numeroase interviuri de explorare a nevoilor organelor de aplicare a legii si ale organizatiilor de securitate private. Un aspect cheie al solutiei, care a fost semnalat de posibilii clientii, a fost nevoia acestora de a-si maximiza investitiile deja existente in programele VMS si EMS. Acesta a constituit motivul pentru utilizarea arhitecturii deschise. Solutia Body Worn oferita de Axis poate fi utilizata impreuna cu variate programe VMS si EMS, la fata locului sau in cloud, ceea ce permite integrarea cu alte date de supraveghere video. Produsul poate fi, de asemenea, livrat si ca solutie completa, cu utilizarea AXIS Camera Station si AXIS Case Insight, programele proprii de tip VMS si EMS ale companiei Axis.

Fredrik Andersson, Manager de Produs Global, pentru Initiativa pentru Solutii Noi din cadrul companiei Axis Communications, a explicat: „In timpul procesului de dezvoltare a unei solutii noi, ne straduim intotdeauna sa asiguram cea mai inalta calitate video si audio posibila in limitele impuse de nevoile si factorii specifici.  In cazul camerei purtate pe corp, dificultatile evidente tin de gasirea combinatiei optime dintre marime, greutate, nivelul de robustete necesar si maximizarea duratei de viata a bateriei. Pentru ca toate aceste elemente sa fie perfecte, procesul nostru de cercetare si proiectare iterativa a inclus numeroase conversatii cu clientii, mai multe prototipuri ale produsului si cateva proiecte pilot in faza incipienta.”

„Acelasi nivel de meticulozitate a fost aplicat pe parcursul crearii intregii solutii, nu doar a unitatii camerei. Am abordat o viziune holistica a cerintelor clientilor, de la captura imaginilor video pe teren pana la prezentarea dovezilor in sala de judecata. In acest caz, caracterul deschis si transparenta s-au dovedit a fi esentiale – clientii nu au dorit sa fie fortati sa adopte un anumit sistem VMS sau EMS – si au permis explorarea unor aspecte cheie legate de securitatea si asigurarea integritatii dovezilor.”

Noul sistem Axis cu camera Body Worn include 3 componente hardware principale: camera in sine; statia de andocare a camerei (cu 8 porturi sau cu 1 port); si controlerul de sistem.

Camera capteaza imagini video cu o rezolutie de pana la 1080p la o frecventa de 30 fps, precum si audio cu ajutorul microfoanelor duble prevazute cu capacitatea de a anula zgomotul de fundal. Tehnologia Wide Dynamic Range (WDR) este utilizata pentru a garanta calitatea imaginii, chiar si in cele mai dificile conditii de luminozitate, in timp ce tehnologia Axis Zipstream pentru Body Worn reduce capacitatea de stocare necesara. Bateria este conceputa sa dureze o „tura intreaga”, oferind 12 ore de utilizare normala si posibilitatea de a fi incarcata in masina sau de la un incarcator portabil.

Statia de andocare si controlerul de sistem sunt unitati separate. Sistemul este usor scalabil pentru a permite crearea de sisteme mai mari si mai ieftine de Body Worn. Controlerul de sistem ofera un singur punct de integrare si gestionare, permitand descarcarea video rapida si fiabila (100 Mb pentru fiecare camera). Toate datele sunt criptate atunci cand sunt latente, dar si atunci cand se afla in tranzit, utilizand protocoalele AES256 si TLS. In plus, datele video pot fi criptate complet, de la un capat la altul, cu integrari specifice.

Camera are incorporate si urmatoarele componente:

  • Receptor GPS/GNSS pentru urmarirea locatiei;
  • Tehnologie Bluetooth Low Energy 4.1;
  • Wi-Fi 802.11b/g/n;
  • Giroscop cu 6 axe si accelerometru.

Aplicatia mobila AXIS Body Worn Assistant le permite utilizatorilor sa examineze inregistrarile video si sa adauge categorii, descrieri si note.

Fiabilitatea in utilizare a reprezentat un scop principal in proiectarea solutiei, dupa cum explica Andersson: „Este esential ca aceste camere purtate pe corp sa fie usor de utilizat pe teren de catre ofiterii si personalul de securitate, care s-ar putea afla in situatii stresante, in conditii de vreme rea sau in zone prost iluminate. Dar, in acelasi timp, ne-am dorit ca si operatorii responsabili cu descarcarea, stocarea si analizarea inregistrarilor video realizate sa se bucure de aceeasi usurinta in utilizarea solutiei.”

Solutia Body Worn creata de Axis va fi disponibila prin intermediul retelei de distribuitori Axis din trimestrul al doilea al anului 2020.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.500 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *