David Wang, Huawei: Definirea 5.5G pentru o lume mai bună și mai inteligentă

David Wang vorbeşte la MBBF 2020

Fiecare generație a tehnologiei de comunicații mobile a domnit timp de aproximativ un deceniu, înainte de a fi înlocuită de un nou standard. 5G va fi cea mai importantă tehnologie de comunicații mobile până în 2030 și va fi probabil în funcțiune până în 2040. Istoria dezvoltării 2G, 3G și 4G din ultimii 30 de ani arată că, chiar și în cadrul fiecărei generații, este necesară o evoluție continuă pentru a declanşa pe deplin potențialul tehnologiei și a avansa dezvoltarea industriei.Screenshot 2020-11-17 151611

Conectarea oamenilor este funcția de bază a 5G. Rețelele mobile au fost create mai întâi pentru a menține oamenii conectați, oricând și oriunde. Din prezent şi până în 2030, 5G va ajuta din ce în ce mai mult oamenii să interacționeze cu lumea virtuală în timp real și să ofere o experiență cu adevărat captivantă. VR/AR alimentate de puterea 5G au făcut din interacțiunea dintre lumea fizică și cea virtuală o realitate. Cu toate acestea, pentru a oferi o experiență XR Pro, sau holografică, comunicarea celulară va trebui să ofere viteze mai mari: Viteza medie de acces va trebui să crească de la 120 Mbit/s care acceptă streamingul video 4K de astăzi, la 2 Gbit/s necesari pentru video 16K. În plus, va fi necesară o latență mai mică a interacțiunii; actualul 20ms va trebui redus la 5ms. Pentru a îndeplini toate aceste cerințe, 5G trebuie să evolueze constant.
Conectarea lucrurilor este o extensie majoră a tehnologiei 5G. Viziunea și misiunea Huawei este de a aduce digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată, inteligentă. Conectivitatea și calculul vor fi elementele de bază ale acestei lumi inteligente, iar 5G va fi cea mai importantă tehnologie de conectivitate. Privind spre 2030, rețelele celulare vor transporta mai mult de 100 de miliarde de conexiuni, iar majoritatea vor fi transportate de 5G. Este vorba de ordine de mărime mai mari decât cele 1,3 miliarde de conexiuni IoT pe care le avem astăzi. 5G trebuie să continue să evolueze pentru a răspunde nevoilor tot mai diverse și complexe ale IoT în toate scenariile.

Experiența conexiunii dintre oameni, împreună cu scenariile conexiunii dintre lucruri trebuie îmbunătățite în continuare. În întâmpinarea zilei în care 5G va suporta 100 de miliarde de conexiuni, Huawei este cu un pas înainte analizând deja aplicaţiile 5.5G. Compania va modela dezvoltarea și evoluția industriei 5G, va revitaliza 5G și va crea o nouă valoare pentru dezvoltarea societăților noastre și actualizărilor industriei.

“5.5G este viziunea noastră pentru industrie. Este o îmbunătățire și o extindere a celor trei scenarii standard 5G definite de ITU – eMBB, mMTC și URLLC”, a explicat Wang.
Introducerea REDCAP înseamnă că vor fi disponibile mai multe tipuri de dispozitive, oferind o gamă diversă de dispozitive necesare pentru IoT care folosesc reţele de bandă largă în scenariul mMTC. Optimizările în latență cu un anumit nivel de fiabilitate permit producția inteligentă, cum ar fi controlul mișcării la distanță în scenariul URLLC. Pe măsură ce actualizările inteligente din industrie se accelerează, va apărea o gamă diversă de cazuri de utilizare IoT, iar cazurile de utilizare 5G se vor diversifica, de asemenea. De exemplu, unele cazuri de utilizare necesită atât conexiuni masive, cât și lățime de bandă uplink foarte mare; în alte cazuri este nevoie de capacități de comunicare și detectare. Prin urmare, 5.5G va acoperi încă trei scenarii faţă de 5G: UCBC, RTBC și HCS.

„Trecând de la cele trei scenarii de aplicație inițiale, la șase, 5.5G ne va duce dincolo de conexiunea de tip Internet of Everything, permițând activarea unei conexiuni inteligente a Internet of Everything”, a spus Wang.
Noile scenarii activate de 5.5G vor crea o nouă valoare pentru dezvoltarea socială și actualizarea industriei.

În primul rând, UCBC va accelera actualizarea inteligentă a industriilor. Construită pe baza capabilităților 5G, UCBC va permite o creștere de 10 ori a lățimii de bandă de tip uplink. Aceasta este o potrivire perfectă pentru producătorii care trebuie să încarce videoclipuri în viziune automată și IoT masiv în reţea de bandă largă, accelerând actualizarea inteligentă a industriilor. De asemenea, UCBC poate îmbunătăți foarte mult experiența utilizatorului cu telefonul mobil în scenarii interioare, cu o acoperire mai profundă și o capacitate mai mare de reţea uplink.
În al doilea rând, RTBC va oferi o experiență captivantă, realistă. RTBC acceptă lățime de bandă mare și latență scăzută de comunicare. Scopul este de a oferi o creștere de 10 ori mai mare a lățimii de bandă cu o latență dată și un anumit nivel de fiabilitate. Atingând aceste obiective, putem oferi utilizatorilor o experiență captivantă atunci când interacționează cu lumea virtuală.

În al treilea rând, HCS permite conducerea autonomă. HCS este conceput pentru a permite mașinilor și dronelor conectate, accesul către scenarii în care conducerea autonomă este cerința cheie. Prin aplicarea tehnologiei de scanare a fasciculului Massive MIMO pe domeniul de detectare, HCS poate oferi atât funcții de comunicare, cât și funcții de detectare. În scenarii interioare, HCS este capabil să ofere servicii de localizare.

În al 4-lea rând, modul de utilizare, de alocare, a spectrului de frecvenţe radio mai mici de 100GHz trebuie restructurat. Pentru a-şi putea realiza menirea definită de industrie, 5.5G are nevoie să poată folosi mai mult spectru în benzile situate sub 100GHz, aşa încât să se poată face, dinamic, la cerere, atât o decuplare între calea ascendentă (uplink) şi cea descendentă (downlink), cât şi agregarea purtătoarelor de trafic în întreaga bandă.

În al cincilea rând, cu AI, rețelele 5G au o inteligență nelimitată. Era 5G se va bucura de mai multe benzi de frecvență și mai multe tipuri de dispozitive, servicii și clienți decât orice generație anterioară. 5.5G trebuie să se integreze pe deplin cu AI pentru a aborda toate aceste complexități.

David Wang și-a încheiat discursul spunând: “Standardele unificate și colaborarea industrială sunt ADN-ul central care modelează succesul industriei globale a comunicațiilor wireless. Dezvoltarea 5.5G necesită colaborarea între toate părțile ce alcătuiesc lanțul valoric.”
În numele Huawei, David Wang a prezentat trei propuneri.

În primul rând, toate părțile interesate din industrie ar trebui să înceapă să lucreze la 5.5G în cadrul 3GPP cât mai curând posibil.

În al doilea rând, industria ar trebui să colaboreze pentru a dezvolta un ecosistem prosper pentru 5,5G, valorificând la maximum spectrul sub-100 GHz pentru a oferi capacități și dispozitive de rețea diversificate și să revizuiască IoT celular.

În al treilea rând, industria trebuie să integreze în continuare 5G în verticale pentru a mări numărul de cazuri de utilizare și a accelera transformarea digitală și inteligentă.

Huawei așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu parteneri din industrie pentru a defini 5.5G și a construi o lume mai bună și mai inteligentă.

La Global Mobile Broadband Forum 2020, Huawei a împărtăşit informaţii din interiorul industriei despre tendințele globale, operatori, autorități de reglementare, parteneri și analiști media din întreaga lume. A explorat modul în care inovația în tehnologiile TIC precum 5G și AI poate fi reciproc benefică pentru industrii și societate în general.

Pentru mai multe informatii va rugam vizitaţi:

https://www.huawei.com/minisite/mbbf2020/en/

-Sfârşit-

Despre Huawei

Fondată în 1987, Huawei este un furnizor mondial de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Avem peste 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind peste trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a aduce digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată, inteligentă. În acest scop, promovăm conectivitatea omniprezentă și susţinem accesul egal la rețele; aducem servicii cloud și inteligență artificială în toate cele patru colțuri ale lumii pentru a vă oferi o putere de calcul superioară acolo unde aveți nevoie de ea, când aveți nevoie de ea; construim platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, eficiente și dinamice; redefinim experiența utilizatorului cu AI, făcând-o mai personalizată pentru oameni în toate aspectele vieții lor, indiferent dacă sunt acasă, la birou sau în deplasare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.google.com/+Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *