Solutie revolutionara de detectie automata a vehiculelor parcate neregulamentar

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, continua sa sustina dezvoltarea oraselor inteligente, propunand o solutie de detectie automata a vehiculelor parcate neregulamentar, bazata pe tehnologie de analiza video avansata.

Ideea de oras inteligent este un concept larg, care reprezinta in esenta imbunatatirea nivelului de siguranta publica si a calitatii sau diversitatii serviciilor prin implementarea tehnologiei. Evident, o astfel de definitie nu spune prea multe despre ce ar trebui sa includa un astfel de oras si nici nu are cum, din moment ce nu exista o solutie universala in acest scop, ci solutii personalizate si adaptate pentru fiecare caz particular in parte, in functie de cerintele si nevoile fiecarei localitati. Cert este insa ca unele elemente, precum fluiditatea traficului si eficienta transportului public nu au voie sub nicio forma sa lipseasca. Iar una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta autoritatile in zonele urbane aglomerate este descurajarea conducatorilor de autovehicule sa parcheze neregulamentar. Indiferent ca parcheaza in zone interzise, ca blocheaza cai pietonale si pentru biciclete sau ca depasesc timpul maxim de parcare sau stationare permis, acestia constituie – direct sau indirect – impedimente serioase pentru toti ceilalti participanti la trafic si, mai presus de toate, pentru mijloacele de transport public si echipajele de interventie in cazuri de urgenta. Desigur, exista metoda clasica, bazata pe detasarea de personal autorizat pe teren, care sa monitorizeze fizic diverse zone si sa ia masurile adecvate acolo unde acest lucru se impune. Problema este ca aceasta abordare presupune un necesar urias de forta umana, care la randul sau este de multe ori coruptibila. Din aceste motive,  nu a avut niciodata rezultate excelente, iar ineficienta sa este si mai usor de observat in aglomerarile urbane, puternic motorizate, de astazi. De aceea, Axis Communications propune o alternativa revolutionara, sub forma unei solutii de monitorizare continua si detectie automata a vehiculelor parcate neregulamentar.

Ruland ca solutie de analiza la nivelul camerelor video IP, AXIS Parking Violation Detection permite analizarea a sute de strazi sau zone prin intermediul unui singur sistem de management video (VMS). Solutia recunoaste in mod automat incalcarea regulilor privind parcarea si transmite alerte autoritatilor responsabile, care pot interveni rapid, precis si numai acolo unde este necesar, pentru a lua masuri. Se obtine in acest fel o reducere considerabila a resursei umane necesare. Mai mult decat atat, se adauga o eliminare a riscului de corupere a personalului din teren, care nu mai are de aceasta data si atributia de a culege probe impotriva celor care comit astfel de contraventii, ci doar pe aceea de a aplica sanctiunile corespunzatoare, pe baza probelor culese in mod automat de tehnologie si stocate la nivel central. Acestea pot fi colectate cu usurinta astfel incat sa respecte regulile de confidentialitate in vigoare, prin utilizarea functiei zoom oferite de camerele PTZ sau prin mascarea elementelor care nu prezinta interes.

AXIS Parking Violation Detection este pe termen lung o solutie eficienta de eliminare a fenomenului parcatului neregulamentar. Pe de o parte, investitia initiala este redusa de faptul ca solutia ruleaza la nivel Edge, iar pe de alta parte, costurile de operare sunt diminuate de tehnologia Zipstream, care reduce latimea de banda necesara. Acestora li se adauga rezultatele directe ale implementarii tehnologiei, precum posibilitatea de alocare optima a resurselor si reducerea timpului de raspuns la interventii. Prin urmare, ofera un ajutor incontestabil oraselor inteligente, care isi pot folosi in acest fel resursa umana tot mai putin pentru monitorizare si tot mai mult pentru actiune.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *