ELKO Romania anunta disponibilitatea noului laptop de gaming – Asus ROG Zephyrus G14

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, anunta disponibilitatea in Romania a noului laptop de gaming cu diagonala a ecranului de 14” – Asus ROG Zephyrus G14.

Portabilitatea si aptitudinile de gaming sunt, cel putin la o prima vedere, doua caracteristici contradictorii ale sistemelor de calcul moderne. Tehnologia a evoluat insa atat de mult de-a lungul ultimilor ani, incat a permis dezvoltarea de laptopuri deosebit de puternice, cu performante excelente in jocuri, dar, in acelasi timp, cu dimensiuni si greutate reduse, carora li se adauga o autonomie impresionabila. Iar cel mai bun exemplu pentru un astfel de echipament il reprezinta noul laptop de gaming distribuit de ELKO Romania – Asus ROG Zephyrus G14.

Datorita formatului compact, cu o grosime de nici 2cm si o greutate ce pleaca, in functie de configuratie, de la 1.6kg, Asus ROG Zephyrus G14 poate trece cu usurinta drept un laptop de business, care asigura portabilitatea si mobilitatea specifice acestui segment. Acestor caracteristici li se adauga o baterie Li-Ion cu 4 celule de 76Wh, care poate sustine activitatea de birou pe durata unei intregi zile de munca, dar si un buton de pornire/oprire cu senzor de amprenta integrat. In ciuda acestor calitati de ultra-portabil veritabil, modelul este echipat cu procesoare AMD Ryzen din seria 4000, solutii grafice pana la NVIDIA GeForce RTX 2060, memorie RAM DDR4 de pana la 16GB si SSD M.2 NVMe PCI-Express 3.0 cu capacitatea de pana la 1TB. Toate acestea il transforma in cel mai puternic laptop de 14” de pe piata, oferind astfel utilizatorilor cea mai buna experienta mobila de gaming. Configuratia hardware puternica este acompaniata de un sistem de racire pe masura, care ii permite sa functioneze in conditii optime, indiferent de scenariul de utilizare. Acesta este alcatuit din 4 radiatoare cu un total de 209 lamele, 5 heatpipe-uri si 2 ventilatoare de 12V cu cate 81 de pale fiecare si functie de auto-curatare. Intregul ansamblu este responsabil de preluarea eficienta si evacuarea rapida a caldurii produse de procesor, chip-ul grafic si etajul de alimentare.

Ecranul FHD sau WQHD, cu rata de reimprospatare de 60 sau 120Hz, validat Pantone, asigura o acoperire de 100% a spectrului sRGB, ceea ce il face potrivit atat pentru redarea celor mai noi jocuri de actiune, cat si pentru crearea de continut. Capabilitatea de a reda in conditii foarte bune continut diversificat este asigurata si de sistemul audio, format din 4 difuzoare: 2 tweetere orientate catre utilizator, pentru perceperea perfecta a frecventelor inalte si 2 woofere orientate in jos, pentru redarea cat mai profunda a frecventelor joase. Pentru putere optima, a fost implementata tehnologia de amplificare Smart Amp, iar pentru claritate acustica sunt folositi algoritmii Dolby Atmos. In ciuda dimensiunilor reduse ale laptopului, tastatura asigura confortul maxim, adoptand un design inspirat din zona de sisteme dekstop, cu taste directionale usor separate de restul tastelor si tasta Space cu dimensiuni marite pentru o reperare tactila rapida, cursa de actionare de numai ½ din cursa totala si tehnologie N-Key Rollover.

Designul si constructia au beneficiat si ele de o atentie speciala, astfel ca Asus ROG Zephyrus G14 este disponibil in doua variante – Eclipse Gray si Moonlight White. In ambele cazuri, rigiditatea superioara a carcasei este asigurata de o structura interna de tip fagure, care elimina flexibilitatea nedorita a carcasei, simultan cu mentinerea greutatii sistemului la un nivel cat mai redus. Palm rest-ul, confectionat dintr-un aliaj magneziu-aluminiu, a fost finisat in asa fel incat amprentele lasate de utilizator dupa folosire sa nu fie vizibile. Iar pentru personalizare, sunt disponibile configuratii cu AniMe Matrix – o tehnologie revolutionara care presupune incorporarea a nu mai putin de 1215 LED-uri miniaturizate in capacul metalic al laptopului, prevazut, la randul lui, cu 6536 perforatii obtinute printr-un proces CNC. Aceasta matrice LED astfel obtinuta poate fi programata de utilizator dupa bunul plac, pentru a reda, printre altele, elemente grafice sincronizate cu muzica ascultata, animatii GIF sau logouri animate.

Acest model de laptop de gaming poate fi comandat prin partenerii ELKO, fiind disponibil din luna ianuarie.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori si oferind o gama larga de peste 40.000 de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de tari in Europa si Asia Centrala. Compania are peste 1.000 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2019 s-a ridicat la 1.883 de milioane USD (1.682 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *