Samsung prezintă cele mai recente inovații ale sale în domeniul sistemelor de climatizare și viziunea sa asupra New World la evenimentul anual Climate Solutions Day

Evenimentul anual Climate Solutions Day, ediția 2021, a avut loc online, oferind ocazia profesioniștilor din industrie să afle despre noile produse și soluții ale Samsung pentru New World.

25 ianuarie 2021, Amsterdam, Olanda – Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) a organizat evenimentul Climate Solutions Day pentru partenerii săi, pornind de la principiul „Ready for the New World” („Pregătiți pentru o Nouă Lume”). Pe tot parcursul evenimentului, compania reunește profesioniști vizionari din industrie și din presă, alături de recentele inovații și perspective ale Samsung. Pe 21 ianuarie 2021, evenimentul a fost transmis din Olanda pentru publicul de pe teritoriul întregii Europe, oferind oaspeților oportunitatea unică de a accesa evenimentul din propriile case.

Formatul virtual a permis participanților o experiență aprofundată a noilor soluții și tehnologii, oferind în același timp oportunități pentru un dialog direct cu angajații Samsung. Evenimentul a găzduit mai mulți vorbitori de la Samsung, care au prezentat inovații recente ale produselor, viziunea companiei pentru 2021 și, de asemenea, au găzduit sesiuni de întrebări și răspunsuri, precum și pe invitatul Pierluigi Collina, cel mai cunoscut arbitru de fotbal din lume.

„În ciuda circumstanțelor actuale în care nu este posibil un eveniment fizic, am rămas devotați ideii de a ne întâlni cu partenerii noștri apreciați anul acesta. Evenimentul virtual găzduit de Samsung ne-a oferit oportunitatea de a le prezenta lor și altor profesioniști din industrie cele mai recente inovații ale noastre, așa cum sunt DVM S2 și WindFree™ Pure 1.0. Deși toți așteptăm cu nerăbdare să ne putem întâlni din nou față-în-față, eu sunt foarte încântat de evenimentul pe care l-am organizat. Deși viața s-a schimbat drastic în 2020, noi, la Samsung , ne concentrăm în continuare neabătut asupra redefinirii, inovării și îmbunătățirii confortului climatizării de interior, forțând în același timp limitele tehnologiei, inovației și designului. Împreună cu partenerii noștri, vom defini viitorul și vom profita de oportunitățile care se află înaintea noastră, fie că vorbim de colaborări online sau offline” spune Wim Vangeenberghe, Președinte al Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

Mergând mai departe în 2021 și la ce să fim atenți

Evenimentele anului trecut au forțat Samsung să găsească noi modalități de a interacționa cu partenerii săi, în același timp consolidând relația cu aceștia. Modul de a face afaceri personal și față-în-față în mediul online a generat noi modalități de a lucra împreună. Samsung a demonstrat flexibilitate în a da ajutor, fie că a fost prin intermediul susținerii financiare, vânzărilor, sau cu privire la probleme tehnice.

Samsung a fost întotdeauna în avangarda soluțiilor orientate spre client, iar divizia sa HVAC nu este o excepție. Pe parcursul evenimentului, compania a anunțat lansarea a două dintre cele mai recente inovații ale sale: gama eficientă energetic DVM S2 pentru aplicații comerciale și WindFree™ Pure 1.0 pentru aplicații în spații de locuit care sporesc calitatea aerului interior.

A șasea generație de DVM: DVM S2

Noua gamă DVM S2 – cea de a șasea generație de sisteme DVM și următoarea generație a platformei DVM S – oferă o eficiență energetică sezonieră de vârf în industrie, inovații în materie de inteligență artificială ale capacităților de control pentru optimizarea condițiilor de climatizare în funcție de medii diverse, pentru a crește eficiența fără a afecta confortul, precum și o instalare și service îmbunătățite. Totul într-o unitate mai silențioasă, prin intermediul unei reduceri remarcabile a zgomotului. În plus, noua gamă facilitează selectarea unităților pe baza unei linii de interior eficientizate. DVM S2 accentuează contribuția Samsung la misiunea UE de a deveni o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, precum se menționează în cadrul Strategiei UE pentru mediu (Green Deal)1, prin furnizarea constantă de soluții eficiente din punct de vedere energetic. Noua gamă va fi disponibilă în Europa începând cu aprilie 2021. Disponibilitatea poate varia în funcție de piață.

Lansarea WindFree™ Pure 1.0

Noul sistem de aer condiționat WindFree™ Pure 1.0 cu montare pe perete este recenta inovație rezidențială a Samsung pentru o calitate sporită a aerului interior din locuințe. Este echipat cu un filtru PM1.0 pentru purificarea aerului, tehnologia unică de răcire WindFree™, funcția Freeze Wash și funcții de control inteligent pentru a oferi un confort de climatizare optim, ca și aer mai curat în locuințe. Modelul montat pe perete este echipat cu un filtru electrostatic PM1.0, care funcționează ca un purificator de aer și poate filtra particulele de praf până la 0,3 μm/ microni și poate steriliza anumite tipuri de bacterii2 utilizând un încărcător electrostatic. În plus, calitatea aerului interior poate fi monitorizată continuu prin intermediul SmartThings3. Chiar și atunci când unitatea este oprită, senzorul de praf este capabil să înregistreze calitatea curentă a aerului din cameră. Se trimite o notificare atunci când poluarea aerului atinge nivelul „slab” sau „foarte slab”. Prin intermediul aplicației SmartThings, utilizatorul poate răspunde informării pornind modul de purificare a aerului de la distanță.

Viziunea Samsung pentru New World

Pe parcursul evenimentului, oaspeții au urmărit diverse seminarii în cadrul cărora Samsung și-a prezentat viziunea de New World, concentrându-se pe teme precum calitatea aerului interior, durabilitatea, conectivitatea și oportunitățile de creștere pe piața rezidențială.

Întrucât europenii utilizează acum aproximativ 90% din timpul lor în interior4, calitatea aerului interior a devenit și mai importantă pentru industrie în 2021, Organizația Mondială a sănătății subliniind importanța și subiectul fiind din ce în ce mai studiat de către oamenii de știință. În cadrul evenimentului, Samsung a prezentat noile sale Panouri pentru purificarea aerului cu filtru PM1.0 și modul în care ele purifică aerul.

Împreună cu Proiect Etiopia, Samsung a demonstrat cum funcționează soluțiile sale ClimateHub TDM Plus. Având în vedere Acordul european pentru mediu, care vizează reformarea sistemului energetic european existent într-unul eficient și integrat, tranziția de la încălzirea tradițională către soluții de încălzire mai sustenabile, cum ar fi pompele de căldură, se dezvoltă rapid ca o soluție viabilă în întreaga Europă. Aceste evoluții, alături de utilizarea tehnologiei digitale avansate care facilitează conectivitatea inteligentă, reprezintă pașii cei mai eficienți pe calea îmbunătățirii confortului, economisind totodată energie, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Evenimentul a găzduit de asemenea diferite prezentări aprofundate care au ținut seama de consultanții în sisteme de climatizare, oferindu-le mai multe informații cu privire la noua gamă DVM S2 a Samsung, soluția EHS TDM Plus și programul informatic DVM Pro 2.0.

Filmările de la eveniment sunt disponibile la cerere

Toate filmările de la eveniment sunt disponibile pentru a fi urmărite la cerere până la 21 februarie, 2021.

1 Sursa: Comisia Europeană, n.d. Măsuri luate de UE. [online] Disponibile la: <https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal/actions-being-taken-eu_en>

[Accesat la 7 octombrie 2020].

2 Printre anumitele tipuri de bacterii la care se face referire se află și Escherichia coli și Staphylococcus aureus. Certificat de Intertek, Raport număr RT20E-S0010-R, Data emiterii: 17 aprilie 2020

3 Sunt necesare o conexiune Wi-Fi și un cont de aplicație Samsung SmartThings. Kitul Wi-Fi trebuie comandat separat. Necesită iOS 10.0 sau mai nou și Android 5.0 sau mai nou. Pot fi necesare cerințe suplimentare pentru aplicarea SmartThings pentru clădirile comerciale de dimensiuni medii și mari. Disponibilitatea funcțiilor descrise depinde de modul de execuție. Controlul vocal Bixby este disponibil în limbile engleză (pentru SUA, UK, India), chineză, coreeană, franceză, germană, italiană, portugheză și spaniolă.

4 Sursa: Sarigiannis, D.A. (2013), „Expunerea combinată sau multiplă la factorii de stres pentru sănătate din medii de interior”, Organizația Mondială a Sănătății.

Despre Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE)
De la prezentarea primului său aparat de aer condiționat în 1974, Samsung Electronics a redefinit confortul de climatizare de interior pentru societatea de mâine. Pentru fiecare spațiu în care oamenii creează împreună experiențe memorabile, fie că este vorba despre spații comerciale sau locuințe. La Samsung, noi trecem dincolo de convențional, printr-o concentrare neîntreruptă asupra depășirii granițelor tehnologiei, inovației și proiectării.

Samsung Electronics a intrat pe piața europeană a aparatelor de aer condiționat comerciale în 2005. Datorită creșterii rapide și pentru sprijinirea angajamentului său pe termen lung față de piața europeană, Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) a fost deschis la începutul anului 2017 în Amsterdam, Olanda. Acest sediul central european are ca obiectiv armonizarea activităților din peste 30 de țări europene. SEACE oferă instruire tehnică continuă în soluții de climatizare și clădiri inteligente, suport după vânzare și suport tehnic pentru partenerii săi din industrie, susținute prin reputația calității și inovațiile de tehnologie de vârf ale Samsung, inclusiv de soluțiile de conectivitate digitală. SEACE prosperă pentru a îndeplini nevoile piețelor sale europene incluzând atât piețe comerciale, cât și pe cele ale locuințelor cu soluții inovatoare de răcire, încălzire, apă caldă menajeră, refrigerare și clădiri inteligente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *