Huawei lansează sistemul WiFi Mesh: Conexiuni WiFi rapide și stabile în fiecare colț al casei

București, 30 martie 2021 – Huawei Consumer Business Group România anunță lansarea sistemului WiFi cu trei benzi, HUAWEI WiFi Mesh, pe piața locală. Datorită funcționalității Huawei Share cu care vine echipat noul dispozitiv, conexiunea WiFi poate fi configurată rapid, prin simpla atingere a unui telefon Android, echipat cu NFC și deblocat, de partea superioară a acestuia. HUAWEI WiFi Mesh este disponibil în rețelele partenerilor din 30 martie 2021, prețul de vânzare recomandat începând, în funcție de configurație, de la 899  lei.

Sistemul HUAWEI WiFi Mesh duce viteza și eficiența la un nou nivel de performanță, facilitând conexiuni WiFi sigure și fiabile în fiecare colț al casei. Acest sitem poate fi folosit cu două, respectiv trei routere, asigurând conexiuni WiFi fluide pe suprafețe de peste 300 m2, fiecare dintre ele acoperind aproximativ 120 m2.

Alimentat de un procesor Gigahome quad-core de 1,4 GHz, HUAWEI WiFi Mesh oferă un sistem WiFi cu trei benzi pentru acoperire în întreaga casă, la viteze de până la 2200 Mbps. Datorită tehnologiei Huawei Share, HUAWEI WiFi Mesh permite accesul la Internet rapid și fără efort, prin NFC și acord admin, printr-o simplă atingere a routerului cu telefonul, eliminând necesitatea introducerii unei parole. De asemenea, sistemul mai include și algoritmul de securitate Huawei HomeSec, ce previne orice acces neautorizat în rețea.

Conexiuni WiFi fără întreruperi

Utilizatorii își doresc din ce în ce mai mult o experiență rapidă și fluidă pe Internet, pe o gamă largă de dispozitive, de la televizoare inteligente, PC-uri, console de jocuri, tablete și telefoane, până la dispozitive IoT. Cu toate acestea, semnalele WiFi devin mai slabe, inevitabil, atunci când trec prin pereți, vitezele devenind mai reduse. Aici intră în joc HUAWEI WiFi Mesh, cu ajutorul cărora acoperirea completă în casă devine realitate.

Fiecare router al sistemului WiFi oferă trei benzi, respectiv 2,4 GHz, 5 GHz (frecvență joasă) și 5 GHz (frecvență înaltă), cu viteze combinate de până la 2200 Mbps. Prin urmare, una dintre benzile de 5 GHz poate fi utilizată pentru a stabili rețeaua routerelor implicate, pentru acoperire WiFi în întreaga casă.

HUAWEI WiFi Mesh

În plus, HUAWEI WiFi Mesh suportă și detectarea calității link-urilor în timp real. Dacă este necesar, cele două benzi separate de 5 GHz pot fi utilizate pentru conectarea la două routere în scopuri de rețea, iar rețeaua poate fi comutată automat la 2,4 GHz cu rază lungă de acțiune, asigurând o rețea WiFi mai rapidă și mai sigură.

Fiecare router HUAWEI WiFi Mesh este echipat cu șase amplificatoare și receptoare de semnal independente de mare putere, pentru a îmbunătăți semnificativ puterea de transmisie a semnalului și sensibilitatea receptorului. De asemenea, datorită optimizării calității WiFi prin chipsetul Gigahome WiFi și codul LDPC de corecție a erorilor, routerele au o performanță anti-interferență superioară. Tehnologiile inovatoare de roaming și band steering păstrează cea mai bună conexiune WiFi în orice moment, iar utilizatorul este conectat automat cu cele mai bune benzi și hotspoturi WiFi în timp ce se mișcă prin casă.

Procesorul Gigahome quad-core de 1,4 GHz, integrat în fiecare router, cu o putere de calcul de până la 12880 DMIPS și o memorie mare de 256 MB, garantează conectivitatea stabilă a dispozitivelor inteligente din casă. În plus, configurarea porturilor gigabit Ethernet oferă acces la lățime de bandă mai mare și partajare de fișiere cu viteze LAN ultra-rapide.

Conexiune printr-o simplă atingere: o soluție inteligentă, fără parolă

Creșterea complexității parolelor poate proteja rețeaua, însă introducerea unei parole complicate sau partajarea acesteia pot fi deranjante. Aceste provocări sunt de domeniul trecutului datorită funcției Huawei Share, disponibilă pe HUAWEI WiFi Mesh. Aceasta le permite utilizatorilor să configureze o conexiune WiFi prin simpla atingere a unui telefon Android, echipat cu NFC și deblocat, de partea superioară a routerului.

Certificate de Uniunea Europeană pentru respectarea GDPR, mecanismele de protecție încorporate HUAWEI HomeSec™ ale routerelor HUAWEI WiFi Mesh împiedică accesul neautorizat prin recunoașterea automată a atacurilor directe și blocarea accesului lor la rețea.

Pentru gestionarea WiFi-ului este necesară descărcarea aplicației HUAWEI AI Life. Prin intermediul acesteia, poate fi schimbat modul WiFi, se pot seta limite de viteză, pot fi permise conexiuni pentru oaspeți, se pot seta limite de timp WiFi sau se poate întrerupe conectivitatea pe dispozitivele copiilor.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați: https://consumer.huawei.com/ro/routers/wifi-mesh/.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

 

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *