Integrarea supravegherii video în planurile de construcție cu pluginul Axis pentru Autodesk® Revit®

Rețeaua de supraveghere video, rețeaua de sunet și alți senzori conectați au devenit acum o parte esențială a oricărei clădiri noi. Dacă odată erau elemente ce s-ar fi putut adăuga la o clădire după finalizarea acesteia, soluțiile de supraveghere de astăzi sunt proiectate ca o parte integrată a infrastructurii unei clădiri. În acest material privim la modul în care Axis susține acest lucru prin intermediul pluginului Axis pentru Autodesk® Revit®, una dintre cele mai populare soluții software la nivel mondial dedicate proiectării clădirilor.

Împreună cu alte sisteme și elemente de infrastructură pentru clădiri – de la alimentarea electrică la cablarea rețelei, de la sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) la instalații sanitare – rețeaua de supravegherea video, rețeaua de sunet și senzorii aferenți au devenit o parte esențială a oricărei clădiri noi.

Pe măsură ce capacitățile acestor tehnologii devin din ce în ce mai avansate și odată cu inovația în analiza avansată, bazată pe deep learning, valoarea rețelei video, audio și de senzori conectați reprezintă mult mai mult decât asigurarea securității. Tehnologiile sunt îmbinate pentru a optimiza utilizarea unei clădiri, pentru a crește eficiența consumului de energie și, bineînțeles, pentru a menține în siguranță oamenii care utilizează și ocupă clădirea.

Integrarea rețelei video în structura unei clădiri

Având un rol fundamental de jucat, arhitecții trebuie să proiecteze de la început rețeaua video și audio în structura unei clădiri noi, alături de alte servicii și componente esențiale. Pentru a face acest lucru, au nevoie de capacitatea de a adăuga dispozitive și tehnologie asociată în cadrul soluției lor de proiectare. Cu pluginul Axis pentru Autodesk® Revit®, arhitecții și proiectanții din construcții au la îndemână întregul portofoliu de tehnologii Axis.

Autodesk® Revit® este una dintre cele mai populare soluții software de modelare a informațiilor despre clădiri (Building Information Modelling – BIM) din lume. Software-ul permite arhitecților, designerilor, inginerilor structuriști, mecanici și electrici, proiectanților și profesioniștilor în construcții să proiecteze clădirea și structura și componentele sale în 3D, creând proiectul și planuri coordonate de la concepție până la realizarea construcției. În cadrul Autodesk® Revit®, fiecare aspect al unei clădiri poate fi proiectat și specificat, de la fundații până la mobilier.

Pluginul Axis pentru Autodesk® Revit® aduce pentru proiectant portofoliul Axis de echipamente de rețea în proiectul clădirii. Pluginul nu numai că permite proiectanților să aleagă orice dispozitiv Axis specific și să îl plaseze în proiectele 3D, dar pot, de asemenea, să vizualizeze cu precizie și să adapteze acoperirea oferită de fiecare cameră de supraveghere sau difuzor, asigurându-se că soluția specificată satisface nevoile clientului.

Interactivitate completă în proiectarea soluțiilor de supraveghere

În mod clar, fiecare cameră Axis are capacități unice și cazuri de utilizare optime și este esențial ca proiectanții de clădiri să funcționeze în parametrii tehnici specifici ai modelului de dispozitiv atunci când proiectează sistemul de supraveghere sau cel audio dintr-o clădire. Când plasează o cameră într-un proiect, Axis Camera Viewer permite proiectantului să vadă o vizualizare 3D completă a zonei de acoperire, așa cum se vede din unghiul de vedere al camerei, oferind un mod intuitiv de a confirma plasarea și setările camerei. Această vizualizare este esențială pentru a se alinia cu așteptările clienților încă de la începutul procesului de proiectare.

Când plasați o cameră într-un proiect, pluginul simulează comenzile hardware ale camerelor. Odată ce locația camerei este selectată și configurația de montare este definită, înălțimea camerei, panoramarea, înclinarea și zoomul sunt ajustate pentru a determina câmpul vizual pentru fiecare dispozitiv individual. Sunt disponibile mai multe setări pentru densitatea pixelilor (PPM/PPF) pentru a ilustra câmpul vizual conform standardelor din industrie – de la detectare până la identificare – pentru a asigura conformitatea cu rezultatele efective. În cele din urmă, este disponibilă și o setare pentru a ilustra formatul coridorului, o rotație la 90° a obiectivului camerei, pentru a se asigura că fiecare aspect al scenei este acoperit.

Pe măsură ce se stabilesc setările dorite pentru fiecare cameră, funcția Collision Detection este disponibilă pentru a recunoaște obiecte solide sau transparente în câmpul vizual proiectat. Această randare oferă o reprezentare 2D reală a acoperirii camerei și afișează exact ceea ce este vizibil de la cameră.

Perspectiva proiectantului

Nathan Mudler, manager de producție la Guidepost Solutions LLC, folosește săptămânal pluginul Axis pentru Autodesk® Revit® și a găsit beneficii suplimentare: „Pluginul adaugă o funcționalitate excelentă la Autodesk, atât pentru a ajuta la proiectarea soluției, cât și pentru a oferi acces facil la conținutul actualizat al Axis, inclusiv informații despre produs și configurații”.

„Folosim puginul în proiecte de design din sectoare precum cel comercial, de asistență medicală și educație și găsesc crearea vizualizării 3D și Collision Detection extrem de utile în automatizarea a ceea ce altfel ar fi o sarcină manuală. De exemplu, am finalizat recent un proiect în care am dezvoltat vizualizări 3D și am folosit Collision Detection pe un plan care include 120 de camere Axis. Timpul economisit prin automatizare a fost semnificativ și am putut, de asemenea, să oferim un nivel ridicat de detalii de proiectare instalatorilor de pe teren, ceea ce creează o eficiență suplimentară în instalarea sistemului.”

Rețeaua de supraveghere video, cea audio și analiticele au devenit la fel de fundamentale pentru infrastructura unei clădiri ca orice alt serviciu esențial. Cu ajutorul pluginului Axis pentru Autodesk® Revit®, integrarea lor este intuitiv încorporată în instrumentul esențial de proiectare pentru arhitecți și designeri de clădiri din întreaga lume.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces, interfoane video și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *