Allview lansează primul asistent vocal în limba română, creat de echipa de cercetare și dezvoltare a companiei brașovene

Noul flagship, telefonul X4 Soul Infinity, va fi primul terminal Allview dotat cu asistent vocal

19.09.2017 – Allview, brandul autohton numărul unu de smartphone-uri și tablete prezent pe piața din România, anunță lansarea asistentului vocal în limba română. Zilele acestea Allview definitivează ultimele scenarii de răspuns și lucrează deja la stadiul doi de evoluție a asistentului vocal. X4 Soul Infinity, flagship-ul Allview care se va lansa în curând, va fi primul terminal dotat cu asistent vocal.
Platforma AI dezvoltată de Allview vine ca o confirmare a noii etape de dezvoltare a companiei. Activitatea Allview a fost remarcată și pe piața internațională, fapt confirmat de recenta nominalizare a companiei în raportul Bursei de la Londra, în rândul “top companii care pot inspira Europa”.
„Suntem inspirați de clienții care au crezut în noi și care au cumpărat produsele Allview să demonstrăm că am evoluat și că putem concura pe un nou segment de piață, într-o altă ligă. Am investit mult know-how și resurse în noul X4 Soul Infinity și în crearea asistentului vocal. În urma mai multor studii am identificat faptul că românii își doresc un asistent vocal cu care pot interacționa în limba noastră și cred că am reușit să venim cu un produs puternic, cu impact real pentru piața locală”, a explicat Lucian Peticilă, fondatorul Allview.

Echipa Allview a integrat pentru început cele mai utile funcții, care sunt necesare atunci când utilizatorul se află în mașină sau dorește să rezolve rapid o situație fără a tasta. Compania va lucra permanent la dezvoltarea de noi capabilități, astfel că asistentul vocal va cunoaște o adevărată evoluție la scurt timp de la lansare. Utilizatorii care vor cumpăra telefoanele dotate cu asistent vocal se vor putea bucura de funcțiile acestuia, compania fiind pregătită să lanseze versiuni noi ale asistentului.

“Suntem în punctul în care vom putea dezvolta asistentul vocal în orice direcție vom dori, inclusiv lansarea în alte limbi europene, pentru piețele internaționale“, a dezvăluit Lucian Peticilă.

Versiunea Beta a asistentului vocal va fi disponibilă pe două terminale din aceeași gamă, respectiv X4 Soul Infinity cu noua generație de ecran de 5,7” și X4 Soul Infinity Plus, cu ecran de 6”. Caracteristicile complete ale noilor telefoane vor fi prezentate în momentul lansării din toamna acestui an.

Marca Allview X4 Soul Infinity a fost înregistrată la European Union Intellectual Property Office (EUIPO).
Cei care doresc să afle detalii despre acest produs se pot înscrie pe pagina dedicată X4 Soul Infinity și vor avea acces la beneficii gândite special pentru ei.
Despre Allview

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri și tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tabletă PC, a urmat în 2011 primul smartphone sub brand românesc, iar în 2013 a lansat primul smartphone single SIM din portofoliu. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluție complexă de automatizare și monitorizare a locuinței. Brandul Allview este prezent pe piețele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Hertegovina, Republica Cehă, Malta, Cipru, Grecia, Lituania, Slovenia, Letonia și Estonia. Allview își propune să devină cel mai puternic brand românesc de tehnologie, capabil să ofere acces la tehnologii de ultimă oră pentru cât mai mulți consumatori, în mai multe segmente de buget.