ARTA SI DIVINITATE

Marti, 26 aprilie 2005, ora 17:00, graficianul Traian Laie lanseaza o noua provocare artistica, odata cu inaugurarea expozitiei “Casa Domnului-Laudae Dei”.
ARTA SI DIVINITATE

Artistul imagineaza, intr-o viziune personala, lacasuri de cult in spiritul secolului XXI, forme arhitectural-artistice ce exprima adevarate imnuri aduse Domnului in limbajul specific al fiecarei religii.

“Fatadele pe care le propun pot parea amenintatoare, dar nu sunt decat un deget ridicat in semn de atentionare pentru cei care s-au indepartat de la credinta in divinitate,” a declarat Traian Laie.

In cadrul expozitie sunt prezentate desene cu biserici crestin-ortodoxe, catedrale, temple corale, moschei, desene dupa Sfanta Scriptura si portretistica reprezentandu-l pe Sfantul Parinte Papa Ioan Paul al 2-lea. Portretele Papei surprind atitudini expresive, incarcate de profund umanism si evlavie, exprimand, in acelasi timp, drama omului ce se roaga pentru intreaga Umanitate.

Scenele biblice reprezentate intr-o plastica de puternica forta artistica se constituie intr-un dialog al artistului cu capodopere de gen din arta universala.

Arta lui Traian Laie are numerosi admiratori, lucrarile sale fiind expuse in cadrul unor frecvent expozitii personale la galeriile “Caminul Artei” din Bucuresti, ‘Hodgea”, din Istanbul sau „Aurora”, din Munchen.

Expozitia este organizata de Centrul Cultural “Mihai Eminescu” la Primaria Sectorului 2, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.