Crestere sustinuta pentru Cramele Recas in 2011, pe o piata in scadere

133% crestere a exporturilor, 20% crestere a numarului de turisti la crama, 21% crestere a vanzarilor in reteaua magazinelor crama partenere si 10% crestere a vanzarilor de vin imbuteliat pe piata interna, totul insemnand o crestere de 33% in volum, corespunzator unei cifre de afaceri de peste 18 milione de euro – acesta este bilantul pe 2011 al companiei Cramele Recas .
Crestere sustinuta pentru Cramele Recas in 2011, pe o piata in scadere
Conditiile in 2011 au fost mult mai bune, cu o iarna normala, primavara potrivita, cu un bun echilibru intre ploi si soare si o toamna secetoasa, care a permis culesul in conditii optime. Avem un an foarte bun calitativ, exceptional pentru unele soiuri.

Philip Cox, co-actionar si director de export la Cramele Recas

Pentru 2012, producatorul din Banat anunta alte noutati: inlocuirea gamei Castle Rock (din februarie) cu noua gama „Castel Huniade”, extinderea gamei „Cocosul” (se adauga un Dry Muscat, un Pinot noir si un Sauvignon blanc baricat) si aparitia unei noi editii limitate la toamna, cu Feteasca neagra si Cabernet Sauvignon din recolta 2011. „Conditiile in 2011 au fost mult mai bune, cu o iarna normala, primavara potrivita, cu un bun echilibru intre ploi si soare si o toamna secetoasa, care a permis culesul in conditii optime. Avem un an foarte bun calitativ, exceptional pentru unele soiuri”, a declarat Philip Cox, co-actionar si director de export la Cramele Recas.

„In conditiile in care piata interna a scazut in medie cu aproximativ 10-12% in fiecare dintre ultimii doi ani, datorita unei pozitionari corecte pe piata interna, a cresterii exporturilor si a numarului de magazine partenere, noi am inregistrat o crestere solida a cifrei de afaceri”, a declarat Ciprian Rosca, directorul comercial al companiei. In prezent, Cramele Recas comercializeaza 7 game cu vinuri proprii, cu preturi cuprinse intre 10 si 90 lei / sticla, dar este si reprezentantul in Romania pentru mai multe marci recunoscute la nivel international, cu preturi intre 16 si 350 lei / sticla: Masi, Planeta, Piccini (Italia), Robert Mondavi (SUA), Louis Latour (Franta), Thomas Hardy (Australia), Nobilo (Noua Zeelanda), Distell (Africa de Sud), Cono Sur (Chile) sau Gonzales Byass (Spania).

Rezultatele obtinute la concursurile de specialitate confirma si ele cresterea continua a calitatii vinurilor produse la Recas: numai in 2011, compania a obtinut 20 de medalii de aur, 13 de argint, 11 de bronz si 13 distinctii speciale la 14 concursuri, intre care si Marele Trofeu la Vinalies Internationales pentru Solo Quinta 2010 – cea mai importanta recunoastere obtinuta de un vin romanesc la o competitie de asemenea anvergura. In acest moment, Cramele Recas este unul dintre cei mai importanti exportatori de vin romanesc, printre tarile de destinatie numarandu-se SUA, Marea Britanie, Japonia, Suedia, Canada, Estonia si Slovacia.

„Daca in anii ’90 regiunea Recas se situa pe locul 4 in randul podgoriilor din Banat, astazi grupul Cramele Recas (reprezentat de 3 companii: una care administreaza plantatia, una care proceseaza strugurii si a treia care se ocupa de marketing si vanzari) este singurul reprezentant al zonei cu acoperire nationala, ocupand locul 5 intr-o piata din ce in ce mai fragmentata. Este rezultatul unor importante investitii, dar si a unei serioase selectii si colaborari cu personalul nostru”, afirma Philip Cox. In afara angajatilor romani, Cramele Recas utilizeaza permanent resurse si know-how international: plantarea soiurilor de struguri se face in functie de studii privind compozitia solului si expunerea la soare, operatiunile mecanizate sunt realizate cu consultanta italiana de specialitate, vinificarea este responsabilitatea unor tehnologi cu vasta experienta internationala (australianul Hartley Smithers si spaniola Nora Iruarte) si care dispun de tehnologii de ultima ora.