EXTINDEREA REŢELEI ROMPETROL DOWNSTREAM A DUS LA CREŞTEREA VÂNZĂRILOR CU 50 LA SUTĂ ÎN 2004 Compania îşi va continua expansiunea în acest an

S.C. Downstream S.A. – companie membră a Grupului Rompetrol, a încheiat anul 2004 cu o cifră de afaceri de 327,7 milioane USD, in crestere cu 50 % faţă de 2003, cand aceasta era de 220,04 milioane USD. Compania estimează că până la sfârşitul lui 2005 cifra de afaceri va depăşi 450 milioane USD.
Rezultatele financiare preliminare indică un profit operaţional (EBITDA) de 5,38 milioane USD, cu 25 % mai mult faţă de 2003, când acesta era de 3,82 milioane USD.
EXTINDEREA REŢELEI ROMPETROL DOWNSTREAM A DUS LA CREŞTEREA VÂNZĂRILOR CU 50 LA SUTĂ ÎN 2004 Compania îşi va continua expansiunea în acest an

“Rezultatele Downstream nu sunt urmarea fluctuaţiei preţurilor în piaţă, ci sunt direct legate de creşterea numărului de staţii proprii de distribuţie a carburanţilor si de calitatea ridicată a produselor care au adus în benzinăriile Rompetrol si mai multi clienti si au ridicat volumul vânzărilor. Cota de piaţă pe care o are în prezent Rompetrol Downstream este de 10 %. În 2005, reţeaua noastra se va extinde cu peste 40 de staţii noi şi 100 staţii Partener Rompetrol, ţintind către o cotă de piaţă de 15%”, declară Paul Pop, directorul Rompetrol Downstream

Ca o consecinţă a creşterii numărului de staţii proprii, vânzările Rompetrol Downstream au crescut în 2004 cu 50% faţă de 2003, la aproximativ 328 milioane USD. Anul trecut au fost construite 21 benzinării la Arad, Constanţa – 2, Bacău – 2, Bistriţa, Botoşani, Caransebeş, Cluj, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Oraştie, Focşani, Miercurea Ciuc, Oradea – 2, Ploieşti, Suceava, Slobozia, Timişoara şi Turda. În prezent, Downstream deţine 238 de staţii de distribuţie a carburanţilor: 86 proprii şi restul în sistem de parteneriat.

În 2003 Rompetrol Downstream a lansat pe piaţă marca Fill&Go, un serviciu adresat companiilor care au flote de autovehicule în exploatare. Sistemul face posibilă achiziţia pe credit a carburanţilor din staţiile Rompetrol Downstream şi faciliteaza gestionarea eficientă a flotei. Peste 800 de companii au utilizat în 2004 serviciul Fill&Go (smart card sau inel – VIU), unice pe piata românească. Estimările specialiştilor Rompetrol privind cantităţile de carburanţi achiziţionate pe credit în 2004 indică aproximativ o treime din totalul vânzărilor, acestea urmând să se dubleze în 2005.

Despre Rompetrol:
Grupul Rompetrol este una dintre cele mai mari companii petroliere româneşti private, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în România şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare, cu interese adiacente în explorare, producţie şi alte servicii pentru industria petrolieră cum ar fi foraj, construcţii, transporturi, etc. Grupul a realizat o cifră de afaceri de 1,61 miliarde USD în 2004, urmărind să devină una dintre cele mai mari companii petroliere integrate din regiune şi să obţină o poziţie puternică în bazinul Mării Negre.