ORKLA FOODS ROMANIA – EVOLUTIE FULGERATOARE

Marca Bunatati de la Bunica a companiei ORKLA Foods Romania a devenit in luna mai numarul I in valoare pe piata gemurilor din Romania. In perioada anterioara ea ocupa locul II, arata un recent studiu MMRB care prezinta intervalul aprilie – mai 2005 in comparatie cu februarie – martie.
ORKLA FOODS ROMANIA – EVOLUTIE FULGERATOARE

Astfel, Bunatati de la Bunica devanseaza chiar si marcile ieftine care in prealabil realizau importante cote valorice din volumele vandute.

Evolutia fulgeratoare a acestei game de produse lansate cu numai sase luni in urma plaseaza OFR si pe locul trei in volume, intr-o competitie in care evolueaza 15 producatori.

Cresterea s-a reflectat, de asemenea, in cotele de piata detinute de OFR, care au progresat de la 9,1% la 9,5% in volum si de la 13,8% la 14,2% in valoare.
In intrevalul aprilie – mai, piata totala de fructe conservate (gem, dulceata, compoturi) din Romania a crescut fata de cea precedenta cu 7% in volum si 6% in valoare, Bunatati de la Bunica fiind insa singura marca premium care a crescut fata de februarie – martie.

Grupul Orkla este una dintre cele mai mari companii din Norvegia cotate la bursa. Veniturile anuale au insumat 32,1 miliarde NOK (aproximativ 4 miliarde EURO). In Romania, Grupul Orkla este prezent din anul 2002, in urma achizitionarii companiei Topway Food. OFR este lider de piata in toate segmentele in care activeaza. OFR detine urmatoarele marci: Bunatati de la Bunica, TOMI, TOMI Snek-up, Wiesana, Fruhstuck si La Minut.