ORUMUL STIINTIFIC PENTRU O EUROPA UNITA

ASER (Asociaţia Studenţilor Economişti din România) va organiza alaturi de Academia de Studii Economice(ASE) si in parteneriat cu Romanian Convention Bureau(RCB), intre 19-25 aprilie 2004, un eveniment de factură internaţională, care se află la a-treia ediţie: „Forumul Ştiinţific pentru o Europă Unită”.

“Forumul Ştiinţific pentru o Europă Unită” – “United Europe Scientific Forum” este un proiect de cercetare ştiinţifica internationala, adresat tinerilor specialişti şi, în special studenţilor. Tema de dezbatere a evenimentului – „ Securitate şi Stabilitate in spaţiul Euro Atlantic”este interesantă şi relevantă. Pe fondul economic, politic si social actual, incurajarea implicarii timpurii a studentilor in aceasta problematica si convingerea acestora de complexitatea si de importanta ei ne motiveaza in organizarea “Forumului Stiintific pentru o Europa Unita” pentru ca, credem noi, aceasta problema este departe de a-si fi gasit o rezolvare echitabila. De aceea sarcina noastra, a tinerilor studenti care ne indreptam spre o cariera economica sau politica, este sa cautam raspunsuri si solutii !

Evenimentul este structurat in două mari părti: un concurs de lucrări pe tema propusă de organizatorii evenimentului, având participanţi studenţi din cadrul diferitelor facultăţi cu profil economic din tara si străinătate si dezbateri deschise cu invitaţi din sfera politică si economică din România.

Scopul acestui eveniment este să încurajeze implicarea studenţilor si a tinerilor specialişti in problematica academică, să le dezvolte gustul si nevoia pentru cunoştinte autentice si cercetare. “Forumul Stiintific pentru o Europa Unita” este menit a fi doar primul dintre o serie de activităţi ce urmăresc stimularea cercetarii ştiinţifice.

UESF 2004 isi propune sa atraga alaturi de initiatorii sai, institutii guvernamentale si entitati din mediul de afaceri romanesc, evenimentul putand constitui o oportunitate de implicare a acestora in mediul academic si o modalitate de promovare proprie, dată fiind importantă si prestigiul evenimentului, ajuns deja la a III- a editie

O serie de institutii educationale, guvernamentale si comerciale s-au alaturat deja demersului nostru, iar lista partenerilor este deschisa tuturor celor care isi pot determina interesul si implicarea in realizarea evenimentului.