Văcăreşti: descoperirea unui Parc Natural Urban

Descoperă Parcul Natural Urban Văcărești în Noaptea Muzeelor (17 mai 2014) într-o expoziție de fotografie, deschisă la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Expoziția cuprinde fotografii, concepte de arhitectură și idei de dezvoltare urbană realizate de fotograful Helmut Ignat împreună cu „Save or Cancel”. Expoziția este realizată cu sprjinul Alpha Bank.
Văcăreşti: descoperirea unui Parc Natural Urban

Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat, în ultimii ani, un ecosistem natural neașteptat de bogat. Pe cele aproximativ 190 de hectare, se întind canale, lacuri în miniatură, alături de vegetație specifică zonelor umede.

Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în „delta” Văcărești. Roluri principale ale parcului natural sunt educatia, cercetarea, turismul, relaxarea si conservarea. Acesta ar putea deveni o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală.

Pe data de 29 aprilie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a avizat pozitiv suprafața administrativă în vederea instituirii protecției în zona Văcărești. Documentul, deosebit de important, este piesa care va întregi dosarul de declarare a ariei protejate “Parcul Natural Văcărești”.

Organizatori: Salvați Delta, Ecopolis, Kogayon, National Geographic România, Alpha Bank

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco, Carbon Solutions Global

Partener științific: DaVinci Learning

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, BBC Science World, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, 7 Pitici, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania – Portalul educației din România.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.