Vinurile romanesti vor fi etalate in curand la VINEXPO BORDEAUX 2005, cel mai mare eveniment de profil al anului

Producatorii de vinuri romanesti vor putea fi intalniti din nou cu ocazia celui mai important eveniment din sectorul vinicol mondial, respectiv VINEXPO BORDEAUX 2005, care se va desfasura in perioada 19-23 iunie 2005.

La fiecare doi ani, Vinexpo Bordeaux devine locul de intalnire al industriei mondiale a vinului care, in acest an, va beneficia de prezenta a 2400 expozanti din 41 tari si care va fi vizitat de cca. 45000 de specialisti, respectiv importatori, angrosisti si detailisti, distribuitori, cumparatori din partea marilor lanturi de hyper- si supermarket-uri, reprezentanti ai HoReCa, sommelieri, precum si peste 1200 reprezentanti ai presei de profil din 140 de tari ale lumii.
Vinurile romanesti vor fi etalate in curand la VINEXPO BORDEAUX 2005, cel mai mare eveniment de profil al anului

Standul R 350 din Pavilionul 3 va gazdui un numar de zece expozanti dintre cei mai reputati exportatori romani, precum Agricola Stirbey, Cotnari, Cramele Recas, Halewood Romania, Murfatlar Romania, Provinum, SERVE, Vincon Vrancea, Vinterra International si Wine Princess.

Importanta prezentei Romaniei la Vinexpo este de necontestat, intrucat gratie acesteia se asigura, pe de o parte, cunoasterea de catre specialistii straini a ofertei noastre de export, axata pe cele mai bune sortimente de vinuri, atat din soiuri nobile internationale, dar si autohtone iar, pe de alta parte, venirea in contact a producatorilor romani cu noutatile in domeniu de la precedentul Salon din 2003.

APEV Romania, ca expozant colectiv, tinteste spre o prezenta care sa valorifice avantajele competitive ale sectorului vitivinicol romanesc, insistand pe schimbarile calitative produse in ultimii ani in aproape toate verigile lantului valoric.

In acest an, vizitatorii straini vor fi intampinati cu sloganul „Taste the mistery, live the legend”, precum si cu o tentativa de realizare a unui nou logo de tara.

Ca si la celelalte editii ale Salonului, participarea romaneasca colectiva va fi insotita de prezentari dedicate cu precadere soiurilor autohtone si de o suita de degustari traditionale, prin care se va urmari focalizarea atentiei specialistilor straini asupra atractivitatii acestor sortimente de vinuri romanesti.

Detalii asupra ofertei de export a Romaniei in privinta vinurilor vor putea fi gasite pe CD-ul realizat in comun de catre APEV si CRPC (Centrul Roman de Promovare a Comertului), pe pagina de web a Asociatiei: www.wineromania.com si, desigur pe paginile de web ale exportatorilor romani, cuprinse in CD-ul amintit.